időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Összehangolt támadással távolíthattak el egy Izrael-párti oldalt a Facebookról

Forrás: V4NA Hírügynökség
2021.05.23. 16:00
Összehangolt támadással távolíthattak el egy Izrael-párti oldalt a Facebookról

Egy 77 millió követővel rendelkező, Izrael-párti oldalt blokkolt a Facebook, miután antiszemita kommentek árasztották el az oldalt, és elkezdték gyűlöletbeszédre hivatkozva jelenteni – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

A több mint 77 millió követővel rendelkező oldalt a Facebook azután tette elérhetetlenné, hogy antiszemiták és iszlamisták elkezdték jelenteni gyűlöletbeszédért, illetve antiszemita kommentekkel és posztokkal árasztották el az oldalt.

Az oldal elleni kampány a múlt héten kezdődött, amikor Izrael-ellenes aktivisták azt állították: a Facebook arra késztette őket, hogy beleegyezésük nélkül kövessék az oldalt, és antiszemita megjegyzésekkel kezdték elárasztani a kommentszekciót. A megjegyzések miatt a Facebook mechanizmusa blokkolhatta az oldalt, de az oldal tulajdonosa, a Jerusalem Prayer Group alapítója, Mike Evans és csapata szerint,

az antiszemita kommentelők jelentették az oldalt gyűlöletbeszédre hivatkozva.

„Miután a gépem leszállt Izraelben, azt az üzenetet kaptam, hogy eltávolították az oldalunkat. Egy jordániai székhelyű kiberterrorista szervezet antiszemita posztokkal és kommentekkel árasztotta el oldalunkat. Valójában a Facebook védi a radikális iszlámot és az Izrael-párti médiumok ellen dolgozik. Eltávolították a privát oldalamat is, nem tehetek fel semmit. Olyan, mintha a kommunizmus és a fasizmus összefogott volna, csak azért, mert Izrael védekezik” – mondta Evans. Hozzátette, hogy magas rangú politikusokhoz és diplomatákhoz fordult, köztük Lindsay Graham szenátorhoz, és Mike Pompeo volt külügyminiszterhez is, azzal a céllal, hogy az oldalt visszaállítsa a Facebook, és folytathassák a munkájukat.

Mike Evans szerint a támadók, akik miatt blokkolták az oldalt, rövid idő alatt több mint egymillió hozzászólással látták el az oldalt, és elárasztották antiszemita megjegyzésekkel, köztük Hitler fotóival és idézeteivel is.

Evans hozzátette:, „A radikális iszlám szervezetek szervezett kísérletet tettek az oldal eltüntetésére, amit egy nagyon okos és megtévesztő tervvel sikerült elérniük.”

Evans szerint a bejegyzésekkel kapcsolatos panaszok és jelentések átverések voltak azért, hogy mihamarabb elérhetetlenné tegye a Facebook algoritmusa az oldalt.

A Facebook kijelentette, hogy az ügy befejeződött, és nincs helye további intézkedésnek.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Flickr