Tűzijáték-lövedékekkel tüntettek az érettségiző francia diákok

Belgiumban évente 400-500 ember kérvényezi biológiai nemének megváltoztatását; a dark web egyik legnagyobb gyerekpornó oldalát számolták fel Németországban. A spanyol kormány feljelentette a madridi elnököt a kampánycsend megsértése miatt; többszáz francia középiskola bejáratát barikádozták el a diákok.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 05. 04. 12:13
null
A megmozdulás során az utcát elfoglaló diákok több tűzijáték-lövedékeket lőttek a helyszínre érkező rendőrökre Forrás: TWITTER (KÉPERNYŐKÉP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belgiumban évente többszázan kérvényezik nemük megváltoztatását

Tavaly 414 fő kérvényezte Belgiumban biológiai nemének megváltoztatását a hatósági nyilvántartásban és személyes okmányaiban. Belgiumban orvosi és pszichiátriai igazolás nélkül is kérvényezhető a nemi identitás szerinti nem bejegyzése. A törvény hatálybalépése után a kérvények száma évente 400-500 esetre nőtt.

Liesbet Stevens, a Nők és Férfiak Egyenlőségéért igazgatóhelyettese szerint azonban a nem-bináris és a gender-fluid (akiknek nemi identitása folyamatosan változik) emberek igényeit a törvény nem elégíti ki, ezért az ő számukra még meg kell adni a lehetőséget arra, hogy életük során akár többször is megváltoztathassák a nemüket.

Forrás: The Brussels Times

Az egyik legnagyobb gyerekpornó oldalt számolták fel Németországban

Berlinben egy 400 ezer tagot számláló online platformot törtek fel és számoltak fel a hatóságok, mert a dark web részét képező weboldalakon gyermekek ellen elkövetett szexuális erőszakot ábrázoló fotókat és videó-felvételeket osztott meg egymással a platform nemzetközi közössége. A felvételek többnyire kisfiúk ellen elkövetett erőszakot ábrázoltak, sok áldozat mindössze 2-3 éves volt. A weboldalt „Boystown” (Kisfiúk városa) néven üzemeltették.

Az oldal létrehozásával és üzemeltetésével kapcsolatban három német férfit letartóztattak, illetve egy negyediket is, aki több mint 35 ezer felvételt töltött fel az oldalakra.

Forrás: The New York Times

A spanyol kormány feljelentette a madridi elnököt a kampánycsend megsértése miatt

A szocialisták a Központi Választási Testülethez nyújtották be panaszukat, amelyben kifejtették: Isabel Díaz Ayuso és médiafelelőse megsértették a törvényeket, és a május másodikai ünnepi rendezvényeket az emberek buzdítására használták fel. A panaszt hétfő reggel nyilvántartásba vették.

Madrid kedden választ elnököt, a választások legfőbb esélyese a jobboldali Néppárt indulója és egyben a jelenlegi regionális elnök, Isabel Díaz Ayuso. A legutóbbi felmérések szerint körülbelül 59 mandátumra számíthat, ami azonban nem elég az önálló kormányzáshoz.

Forrás: Agencia EFE, ABC

Tűzijáték-lövedékkel lőtték a rendőröket az érettségi ellen tüntető diákok Franciaországban

Háborús állapotok alakultak ki Franciaországban hétfőn, amikor egy diákszakszervezet felhívására 100-200 francia középiskola bejáratát barikádozták el francia diákok országszerte, hogy követeljék az idei érettségi vizsgák eltörlését. A tanulók azt nehezményezik, hogy a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett korlátozások az elmúlt iskolaévben felforgatták az oktatási rendet, és megakadályozták a diákokat a megfelelő felkészülésben. A megmozdulás során az utcát elfoglaló diákok több tűzijáték-lövedékeket lőttek a helyszínre érkező rendőrökre. A diákszakszervezet által indított online petíciót már 200 ezer francia diák írta alá, hogy elérjék az érettségi vizsgák lefújását és a vizsga helyett az évközi jegyeik alapján kiadott értékelésüket.

Forrás: Sputnik News ,videók a lövöldözésről (Twitter), barikádépítés kukákból (Twitter), nem csak a bevándorló hátterű diákok tiltakoznak (Twitter)

(Borítókép: Az utcát elfoglaló diákok tűzijáték-lövedékeket lőttek a helyszínre érkező rendőrökre. Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.