Éric Zemmour: Rasszizmussal vádolják azokat, akik a nemzeti identitásukat szeretnék megőrizni

A híres francia esszéista a müncheni szivárványszínű stadion körül kirobbant vita kapcsán kifejtette, hogy az Európai Unió nem az európai értékeket, hanem a sokszínűség ideológiáját védi. Zemmour szerint rasszizmussal vádolnak olyan embereket, akik meg akarják őrizni az identitásukat, példaként említve Magyarországot – írja a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA hírügynökség2021. 06. 24. 16:27
null
Éric Zemmour francia esszéista Forrás: FACEBOOK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas botrány kerekedett abból, hogy a német–magyar labdarúgó-mérkőzés müncheni helyszínén szivárványszínű stadionnal akarták fogadni a magyar focistákat,

végül az UEFA mondta ki a végső szót az ügyben, betiltva az Allianz Arena szivárványszínű kivilágítását.

A témával kapcsolatban megszólalt a világhírű francia esszéista, Éric Zemmour is, aki arról beszélt a Face à l’Info című politikai vitaműsorban, hogy az Európai Unió viselkedése eltér a közös piac eredeti értékeitől, mivel nem az európai értékeket, hanem a sokszínűség ideológiáját védi.

Éric Zemmour francia esszéista
Forrás: Facebook

Zemmour kiemelte, hogy

mind az Európai Uniót, mind a közös piacot keresztény demokraták alapították, a német Konrad Adenauer, az olasz Alcide de Gasperi és a francia Robert Schuman, akik nem népszerűsítették a homoszexualitást, nem igaz tehát, hogy az európai értékeket védi az EU.

Az esszéista szerint rasszizmussal vádolják azokat az embereket, akik csupán a nemzeti identitásukat szeretnék megőrizni, ami nem más, mint egy politikai botrány, mivel arra használják az európai intézményeket, hogy azok ellen az európai kormányok és népek ellen harcoljanak, akik nem fogadják el a sokszínűség ideológiáját és nem hajlandók alávetni magukat annak.

Éric Zemmour kitért a magyar kormányt illető vádakra is:

az esszéista kiállt Orbán Viktor és kormánya mellett,

kihangsúlyozva, hogy nem tiltja be és nem is bünteti a homoszexualitást, csupán a tanulók számára az iskolában történő terjesztését utasítja vissza. Zemmour hozzátette, hogy

ha Franciaországban lenne közvélemény-kutatás a témával kapcsolatban, a válaszadók 80 százaléka egyetértene a magyar kormány intézkedéseivel.

 

Éric Zemmour úgy véli, hogy a homoszexualitás népszerűsítésének semmi keresnivalója az iskolákban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.