Gál Kinga: Abszurd, hogy a kakasok és a ludak fontosabbak a nemzeti kisebbségeknél!

A Fidesz európai parlamenti delegációjának elnöke az Európai Bizottság szerdai döntésére reagált.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 06. 30. 14:57
null
A képen Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője Forrás: Európai Parlament
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Abszurd, hogy a kakasok és a ludak jólléte fontosabb az Európai Bizottság számára, mint az Európai Unió lakosságának tíz százalékát kitevő, több mint ötvenmillió személyt számláló hagyományos nemzeti kisebbségeké. Az Európai Bizottság ma bejelentette, hogy létezése óta először pozitívan fog reagálni egy európai polgári kezdeményezésre, amely az állatok jólétével foglalkozik, és jogalkotásba kezd. Viszont a pár hónappal ezelőtt benyújtott kisebbségvédő, több mint 1,2 millió európai állampolgár aláírását és támogatását maga mögött tudó Minority SafePack kezdeményezés esetében a cselekvést kerek perec elutasította. Elfogadhatatlan és felháborító ez a kettős mérce a kisebbségi létben élő európai állampolgárokkal szemben!”

– írta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti delegációjának elnöke a Facebook-oldalán szerdán. Lapunk is írt róla, hogy az Európai Bizottság szerdán felkarolta az End the Cage Age (Vessünk véget a ketreckorszaknak!) nevű európai polgári kezdeményezést, s bejelentette, hogy jogalkotást kezdeményez annak alapján 2023-ig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.