Leszbikus és transznemű aktivisták estek egymásnak a Pride-on

A rendőröknek kellett szétválasztani a párizsi felvonuláson egymásnak eső szivárványzászlósokat.

Magyar Nemzet
2021. 06. 28. 19:04
null
Leszbikus és transznemű aktivisták összetűzése a Paris Pride-on Forrás: GetTheLOutUK, Twitter

A rendőröknek kellett szétválasztani a párizsi felvonuláson egymásnak eső szivárványzászlósokat.

A transzneműség és a leszbikusság nem fér meg egymás mellett – legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy egymásnak estek transznemű aktivisták és a párizsi Pride-felvonulás leszbikusai. Egy magát leszbikus feministának tituláló Twitter-felhasználó osztotta meg oldalán azt a félperces videót, amelyen az látható, hogy a párizsi Pride-felvonuláson aktivisták összeverekedtek, és a rendőröknek kellett szétválasztaniuk őket.

A többek között „leszbikus ellenállás, a leszbikusok nem queer-ek és a transznemű nők férfiak” hashtaggel megjelölt Twitter-bejegyzésben az olvasható, hogy

„A leszbikusok ellenálltak a férfi transzaktivisták támadásának a Paris Pride-on! A férfiak nem tartják tiszteletben a leszbikus határokat és a leszbikusok ellenállnak a Queer kultúrának a Paris Pride-on.”

A transzneműek és a leszbikus közösségek közötti vélhetően azért is lobbanékony a hangulat, mert a közösségeket képviselő szervezetek komoly pénzeket kapnak a francia államtól.

(Kiemelt kép forrása: GetTheLOutUK, Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.