Már az USA Nemzeti Labdarúgóligája is az LMBTQ-párti vállalatok között van

A spanyol kormánynak fejenként 1600 euróba kerül a migránsok hazaszállítása; Hiánycikk lesz a bankkártya. Franciaország is kötelezővé tenné az oltást az egészségügyi dolgozók számára; Már az USA Nemzeti Labdarúgóligája is az LMBTQ-párti vállalatok között van.

2021. 06. 29. 12:59
NFL: Las Vegas Raiders at Los Angeles Chargers
Nov 8, 2020; Inglewood, California, USA; Las Vegas Raiders defensive end Carl Nassib (94) celebrates at the end of the game against the Los Angeles Chargers at SoFi Stadium. The Raiders defeated the Chargers 31-26. Mandatory Credit: Kirby Lee-USA TODAY Sports - 15179941 Fotó: USA TODAY Sports
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol kormánynak fejenként 1600 euróba kerül a migránsok hazaszállítása

Tavaly január és idén február között közel négymillió eurót költött el a dél-európai ország kormánya arra, hogy háromezer illegális bevándorlót visszavigyen származási országába repülőn vagy hajón. A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a repülős utak fejenként körülbelül 1600 euróra rúgnak, ezzel szemben a hajón hazaküldött emberekért mindössze 124 eurót fizettek, ami lényegesen gazdaságosabb, mégis többségüket a levegőben kellett szállítani. A repülés költsége azért ennyire magas, mert minden kitoloncolt külföldi állampolgár rendőri kísérettel utazik a kereskedelmi járatokon. A koronavírus-járványnak köszönhetően lényegesen kevesebb bevándorló érkezett az elmúlt egy-másfél évben Spanyolországba, ám a Marokkóval kirobbant diplomáciai konfliktus következtében Ceutába betört közel tízezer migráns egy része még komoly anyagi terhet jelent a kormánynak a jövőben, ugyanis több ezer embert azóta sem sikerült visszaküldeni Marokkóba.

Forrás: abc.es

Hiánycikké válik a bankkártya

A koronavírus-járvány idején fellépő elektronikai-alkatrészellátási problémák ugyan eddig csak a nagy technológiai vállalatokat érintették, viszont a Smart Payment Association (a bankkártyák és az online fizetési eszközök kereskedelmi szövetsége) most arra figyelmeztet, hogy az összetevők ellátásában és beszerzésében bekövetkezett fennakadás már idén komoly hiányt okozhat a digitális chipekkel működő bankkártyák piacán is. Jacques Doucerain, a Smart Payment Association elnöke elmondta, hogy az elektronikai cikkek piacán mutatkozó összetevőhiány akár már idén nyáron érzékelhető lesz az átlagembereknek is, ugyanis a bankok nem fognak tudni új bankkártyákat kibocsátani vagy a lejáró kártyákat pótolni. Ezek nélkül pedig senki nem tud az üzletekben fizetni, ATM-ből készpénzt felvenni, vagy az interneten vásárolni.

A világon évente több mint háromtrilliárd bankkártya kerül forgalomba. A félvezetők és a chipekhez szükséges alkatrészek hiányának idején egy ilyen méretű piacot pedig nem tudnak ellátni a beszállítók, a bankkártyák kibocsátásában 2022-ig biztosan ellátási nehézségekre kell számítaniuk a bankoknak és a kártyahasználóknak is.

Források: cnews.fr, smartpaymentassociation.com

Franciaország is kötelezővé tenné az oltást az egészségügyi dolgozók számára

Olivier Véran francia egészségügyi miniszter bejelentette: a francia kormány komolyan mérlegeli, hogy kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást az egészségügyi dolgozók számára. A kötelező immunizációt először az idősotthonok gondozóinak írná elő. A bejelentés azonban egyelőre inkább csak nyomásgyakorlásnak tekinthető a miniszter részéről, aki kifogásolja, hogy a francia kórházak, klinikák és az idősotthonok személyzetének mindössze 36 százaléka volt hajlandó felvenni az oltást. Alain Fischer, a francia kormány oltásügyi tanácsadója szintén hangsúlyozza, hogy a koronavírus elleni immunizációt ugyanúgy kötelezővé kell tenni a járvány megállítása érdekében, ahogy már a hepatitis B elleni szérum felvétele is az a francia egészségügyben dolgozóknak.

Olaszország már áprilisban megkezdte azoknak az egészségügyi alkalmazottaknak a felfüggesztését és más módon szankcionálását, akik elutasították a vakcinát. Az olasz kormány mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy megelőzzék egy negyedik hullám berobbanását.

Forrás: europe1.fr

Már az USA Nemzeti Labdarúgóligája is az LMBTQ-párti vállalatok között

„A futball meleg. A futball leszbikus. A futball csodálatos. A fuball queer, maga az élet, izgalmas, a kultúránk része. A futball transznemű. A futball maga a szív, az erő, az elszántság. A futball biszexuális, erős. A futball a szabadság, a futball amerikai. Elfogadó. A futball mindenkié” – ezzel a felvetéssel tette közzé a Twitteren az USA Nemzeti Labdarúgóligája (NFL) azt az új reklámfilmjét, amelyben szurkolótáborával közli, hogy az NFL a „Trevor Project”-et támogatja pénzügyileg, azaz azt a nonprofit szervezetet, amely az amerikai LMBTQ-közösség számára szuicid-prevenciós (öngyilkosság-megelőző) segélyezést végez. Az NFL a videó második felében konkrétan felszólítja az amerikaifoci-rajongókat, hogy adakozzanak ők is a Trevor Project számára.

Az NFL az új reklámfilmet a világszerte júniusban ünnepelt meleg büszkeség hónapjában tette közzé, alig néhány nappal azután, hogy az NFL egyik játékosa, a Las Vegas Raidersben játszó Carl Nassib bejelentette: homoszexuális.

Forrás: theblaze.com, twitter.com

(A borítóképen a Las Vegas Raiders amerikai futball csapatban játszó Carl Nassib. Forrás: Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.