időjárás 36°C Pál 2022. június 30.
logo

Óriási szivárványzászlót akasztottak hazánk hágai nagykövetségére

Magyar Nemzet
2021.06.25. 12:39
Óriási szivárványzászlót akasztottak hazánk hágai nagykövetségére

Holland sajtóforrások arról számoltak be péntek reggel, hogy

hazánk hágai nagykövetségének épületére óriási szivárványzászlót akasztottak.

Az akció mögött egy podcast készítői állnak, akik Magyarország hágai nagykövetével akartak beszélni a pedofília ellenei magyar törvényről. A nagykövetség épületénél megjelenők között volt a D66 nevű holland liberális párt egy politikusa, Jeanet van der Laan is. A D66 a Mark Rutte miniszterelnök-féle Néppárt a Szabadságért és Demokráciáért (VVD) közeli politikai szövetségesének tekinthető.

Külügyi források megerősítették lapunknak az akció tényét. A csaknem huszonöt méteres zászló körülbelül egy órán át lógott a magyar nagykövetség épületén. A lobogót rendőri intézkedés nyomán távolították el.

A szervezők a podcast Twitter-oldalán videóit is bemutattak a kétszereplős mutatványról. A felvételen előkerül egy szívárványszínkekbe öltöztetett, magyar címeres futballmez is.

Niemand wilde ons te woord staan... ⤵️ https://t.co/vZ8xWf0JQk

— Jeanet van der Laan (@Jeanetvdlaan) June 25, 2021

Lapunk is írt róla, hogy Mark Rutte holland miniszterelnök vezetésével a brüsszeli EU-csúcson össztűz alá került a pedofiltörvény. A liberális kormányfő egyenesen Magyarország térdre kényszerítéséről beszélt, s hazánk uniós távozását is kilátásba helyezte. Geert Wilders, a holland ellenzék vezetője még csütörtök este Magyarország védelmére kelt, mondván: Rutte bizony nem minden holland nevében beszél. Péntek kora délután egy másik holland konzervatív párt, a Fórum a Demokráciáért vezetője is kiállt hazánk mellett. Thierry Baudet azt írta a Twitteren: a pártja támogatja Magyarországot és Orbán Viktort.

Great tweet by my friend @geertwilderspvv. Forum for Democracy shares the views here expressed and supports Hungary and Orban. https://t.co/DgBNiNFcRH

— Thierry Baudet (@thierrybaudet) June 25, 2021

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.