Újabb fordulatot vett a Palme-gyilkosság ügye

Drag-queen, azaz nőimitátor-bemutatót tartottak az amerikai légierő egyik bázisán; a svéd kormány bukása után fogadta el az új migrációs törvényt a parlament. HIV-pozitív fertőzött bevándorló vért köpött egy olasz rendőrre; újabb fordulat a Palme-gyilkosság ügyében.

Forrás: Mediaworks2021. 06. 23. 18:05
null
Olof Palme Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drag-queen, azaz nőimitátor-bemutatót tartottak az amerikai légierő egyik bázisán

Az Egyesült Államok Las Vegas-i körzetében található Nellis légierőbázis drag-queen, azaz nőimitátor-bemutatóval nyitotta meg a bázis történetének új fejezetét. A fegyveres szervezetben a stílusváltást Joe Biden januári rendelete tette lehetővé, amikor az amerikai elnök ismét engedélyezte a transznemű emberek besorozását az amerikai fegyveres erők soraiba. A Nellis légierőbázis szóvivője elmondta, hogy a látványos előadásra kizárólag férfinak született és női ruhákba öltöztetett imitátorokat hívtak meg azért, hogy „hangsúlyozzák a nőimitátorok művészetének fontosságát és megbecsülését”.

Rob Maness, az Amerikai Egyesült Államok légierejének nyugalmazott ezredese kételyeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a nőimitátoros transznemű bulik milyen hatással lehetnek a szigorú rend szerint élő állományra, amelynek bármikor bevetésre kész állapotban kell lennie.

Források: twitter.com, fr.sputniknews.com

A svéd kormány bukása után fogadta el az új migrációs törvényt a parlament

A svéd miniszterelnök hétfői bukása után még másnap elfogadta a kormány által korábban beterjesztett új bevándorlási törvényt a Riksdag. A kormány korábban szigorítást ígért, ugyanakkor ez abban merül ki, hogy ezentúl már csak határozott idejű tartózkodási engedély adható ki, ami alól több kivétel is van. Morgan Johansson igazságügyi és bevándorlási miniszter szerint a legtöbb európai ország törvényeivel összhangban van az új jogszabály. A kormányválságot kirobbantó Balpárt (Vänsterparitiet) ugyan megszavazta a törvényt, de jelezte, ennél liberálisabb törvényt akarna. A jobboldali pártok, miután az összes módosító indítványukat elutasította a kormányoldal, közölték, hogy a következő választás után (amire lehet, már idén sor kerül), hatalomra kerülésük esetén, „össze fogják tépni” a jövőre életbelépő törvényt.

Források: Svenska Dagbaldet, Bulletin, Bugnyár Zoltán

HIV-pozitív betegséggel fertőzött bevándorló vért köpött egy olasz rendőrre

A Róma perifériáján található Torre Maura bevándorlóközpontjában egy illegális bevándorló megtámadta a rendfenntartó erőket. A tábor lakója ablakokat tört be és ajtókat rongált meg, majd a rendőrök ellen fordult. A HIV betegségben szenvedő migráns bosszúból vért köpött a rendfenntartó személyzetre azzal a szándékkal, hogy megfertőzze őket. A 21 éves, mali származású Traore Soumalia neve már ismert a hatóságok előtt. A kijárási tilalom idején a táborban történt gyújtogatások egyik elkövetője volt. A tábor megrongálója először poroltóval támadta meg a rendőröket, majd ereit felvágta, és a kiszívott vértével tett kísérletet megfertőzésükre. – A főváros keleti perifériáján napról napra romlik a közbiztonság. A helyiek segélykérését figyelmen kívül hagyta a város vezetése, az elmúlt öt évben nem állt szándékukban a helyzet rendezése – kommentálta az eseményeket Laura Corrotti, a Liga tanácsosa.

Forrás: ilgiornale.it, Jánosi Dalma

Újabb fordulatot vett a Palme-gyilkosság ügye

Tavaly júniusban vádolta meg Krister Peterrson főügyész Olof Palme, egykori svéd miniszterelnök gyilkosát és ezzel lezárták a 34 évig tartó nyomozást. A közvádló Stig Engströmöt nevezte meg elkövetőként, aki már 2000 óta nem él. A Skandiamanként elhíresült grafikus már 1986 februárjában a rendőrség látókörébe került.

A tavalyi bejelentés kapcsán indított vizsgálatot az igazságügyi ombudsman. Kedden azt közölte Per Lennerbrant, nagyon problematikus, hogy a főügyész úgy nevezte meg a gyilkost, hogy a bíróság ítéletben nem mondta ki bűnösségét. Ezzel megsértette az ártatlanság vélelmét, valamint az ombudsman azt is problematikusnak nevezte, hogy védelem nem volt képviselve. Lennerbrant kritikusan nyilatkozott a nyomozás lezárásának tekintetében is.

Forrás: SVT, Bugnyár Zoltán

(Borítókép: Olof Palme. Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.