Választott nemük szerint helyezik el a rabokat New Jersey-ben

Ötven migránst halásztak ki a La Manche csatornából; Újra belső feszültségek áldozatává vált az olasz Ötcsillag Mozgalom kormányzati frakció. Elítéltek egy 16 éves norvégiai terroristát; New Jersey-ben választott nemük szerint helyezik el a rabokat a börtönökben.

Mediaworks
2021. 06. 30. 17:55
null
Illusztráció Forrás: pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötven migránst halásztak ki a La Manche csatornából

Kedden délután összesen ötven migráns találtak a La Manche csatornában a francia hatóságok, az illegális bevándorlók három csónakkal próbálták átszelni a barátságtalan időjárásáról és háborgó vizéről is híres La Manche csatornát. A francia parti őrséget az egyik bajba került gumicsónak utasai riasztották, amikor egyértelművé vált számukra, hogy a komolytalan járműveken nem jutnak el élve Nagy-Britannia partjaihoz.

Az Észak-Franciaország tengerfelügyeletét ellátó prefektúra a kimentett migránsokat átadta a mentőknek, majd a rendőrségének.

Forrás: ouest-france.fr

Újra belső feszültségek áldozatává vált az Ötcsillag Mozgalom kormányzati frakció

Hónapok óta készülődik Giuseppe Conte volt kormányfő a párt vezetésének átvételére, Beppe Grillo a mozgalom alapítója azonban nem engedi ki kezéből a hatalmat. Conte a párt vezetéséhez szükséges statútumot állított fel, melyből nem enged, Grillo szerint azonban a megbuktatott kormányfőnek nincs politikai víziója. A két politikus között kialakult merev állóháború a párt további felaprózódásához is vezethet – jósolják a napilapok. A párt vezetőjének megválasztásáról végül a Rousseau nevű applikációján keresztül dönthetnek a tagok. Amennyiben kenyértörésre kerülne a sor, Giuseppe Contét közel száz képviselő követné. Az olasz napilapok szerint a kormány egyensúlyvesztését is okozhatja az ötcsillagosok esetleges hasadása.

Források: affaritaliani.it, iltempo.it, corriere.it

Elítéltek egy 16 éves norvégiai terroristát

Fiatal kora ellenére tudatosan döntött terrorcselekmény végrehajtásáról, mondta el az oslói járásbíró, amikor kihirdette a 16 éves szíriai származású elkövető ítéletét. A fiú öt évet kapott terrorcselekmény kísérlete és az Iszlám Állammal való kapcsolata miatt, ami a fele annak, amit nagykorúként szabhattak volna ki rá. A bírósági anyagok szerint a migráns robbanóanyagok segítségével terrorcselekményre készült Norvégiában. Az ítélet szerint aktívan részt vett a terrorszervezet munkájában, megosztotta annak propagandáját, különféle csoportokban tevékenykedett és pénzt is utalt nekik.

Forrás: SVT

Illusztráció
Fotó: pixabay

New Jersey-ben választott nemük szerint helyezik el a rabokat a börtönökben

Az amerikai egyesült államokbeli New Jersey állam törvényhozói úgy határoztak, hogy az elítélt bűnözők ezentúl nemi identitásuk, azaz választott nemük szerint kérhetik elhelyezésüket a férfi vagy női büntetés-végrehajtási intézetekben.

New Jersey döntését az a bírósági per előzte meg, amelyet egy transznemű nő indított 2019-ben, mert az a transznemű nőt a nemi szerve alapján a férfiak számára kijelölt börtönökben helyezte el. A bírósági ügyiratban álnéven, Sonia Doe-ként emlegetett transznemű nő azt kifogásolta, hogy az intézményekben a fegyőrök és a rabtársak folyamatos zaklatásának volt kitéve. Doe szerint a börtönőrök állandóan férfiként szólították meg, és nem védték meg a férfi rabtársak folyamatos heccelődésétől sem. Doe még azzal is megvádolt három fegyőrt, hogy csoportosan megverték, miután Doe egy alkalommal kijavította az őröket, amikor azok ismét férfiként szólították meg.

New Jersey az új rendelettel csatlakozott ahhoz a néhány amerikai államhoz, amely már szintén a nemi identitása alapján helyezi el az elítélt bűnözőket és nem biológiai nemük szerint.

Forrás: NBC

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.