Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Augusztusban jöhet a járvány új hulláma a WHO szerint

A WHO szakemberei szerint új vírushullám lesz az európai régióban, hacsak nem fegyelmezik az embereket és nem növelik az oltások számát.

Magyar Nemzet
Forrás: Euronews2021. 07. 02. 10:27
Laboratory test for covid-19
Laboratory test for covid-19. (Photo by WLADIMIR BULGAR/SCIENCE PHOTO LI / WBU / Science Photo Library via AFP) Fotó: WLADIMIR BULGAR/SCIENCE PHOTO LI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő hónapban Európában többnyire a koronavírus delta variánsa lesz a domináns mutáció, miközben augusztusig nem lesz teljes a kontinens átoltottsága – figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön. Közlésük szerint a delta variáns, amely jobban fertőz, mint a többi Covid–19-variáns, hozzájárult ahhoz, hogy jelentősen megemelkedett a fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban, annak ellenére, hogy ott magas a beoltottak aránya.

Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója elmondta: a Covid–19-fertőzések tíz hét óta most először emelkednek Európában és néhány közép-ázsiai országban.

A múlt héten az esetek száma tíz százalékkal nőtt, többek között az utazási és a társadalmi korlátozások enyhítése miatt

– mondta Kluge csütörtöki sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a delta variáns egyre több országban válik a domináns koronavírus-mutációvá.

Augusztusig minden bizonnyal a delta variáns lesz a fő mutáció Európában, ám addigra a régió nem lesz teljesen beoltva. Az emberek 63 százaléka még mindig várja az első oltását.

Kluge arra figyelmeztetett, hogy a járványnak újabb hulláma lesz, hacsak nem fegyelmezik az embereket és nem növelik az oltások számát. Mint mondta: a vírus berobbanása az ősznél hamarabb is bekövetkezhet, ugyanis megjelentek a koronavírus új változatai, megfigyelhető az oltóanyag-felvétel hiánya és a társadalmi összejövetelek számának növekedése is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.