Botlásai ellenére is Baerbock a német Zöldek kancellárjelöltje

Hiába van több ellentmondásos rész a politikus életrajzában, a párttársai kiállnak mellette.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 10. 16:17
BAERBOCK, Annalena
Berlin, 2021. április 19. Annalena Baerbock, a német Zöldek kancellárjelöltje, a párt társelnöke online sajtótájékoztatót tart Berlinben 2021. április 19-én. Baerbock elmondta, hogy pártja szerint Németországnak változásra és új politikai stílusra, elõrelátó, az emberekre hallgató és az egymásnak feszülés helyett az együttmûködésre építõ politizálásra van szüksége. A Zöldek történetükben elõször állítanak kancellárjelöltet a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra. MTI/AP/Reuters pool/Annegret Hilse Fotó: Annegret Hilse
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német ellenzéki Zöldek annak ellenére sem változtatnak kancellárjelöltjükön, hogy Annalena Baerbock társelnök több hibát követett el az utóbbi hetekben – közölte a párt másik társelnöke, Robert Habeck egy szombati lapinterjújában.

Habeck a Süddeutsche Zeitungnak azt mondta: ballépései és kevesebb (politikai) tapasztalata ellenére a tagság továbbra is Baerbockot akarja jelölni a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra, és ő is, akinek pedig egyedül volt még esélye a jelöltségre, teljes mértékben Baerbockot támogatja.

Annalena Baerbock, a német Zöldek kancellárjelöltje
Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Annegret Hilse

A társelnök emlékeztetett rá, hogy áprilisban csaknem egyhangúlag választották meg jelöltnek Baerbockot, és fel sem merült, hogy lecseréljék.

A jelöltnek most az a feladata, hogy az elnyert bizalomból a legjobbat hozza ki

– tette hozzá a politikus.

A baloldali ökopárt május első felében még minden felmérésben vezetett. Választói támogatottsága azonban Baerbock botlásaival párhuzamosan gyengülni kezdett. A negyvenéves politikus több ügyben magyarázkodásra kényszerült. Szombati jelentésében a DPA német hírügynökség felidézte, hogy Baerbock hivatalos életrajzában több ellentmondásos rész van, és a legutóbbi könyve kapcsán plágiummal is megvádolták.

A politikai vetélytársak reakcióit jól jellemezheti a Baloldal (Die Linke) Bundestag-frakciója társelnöke, Amira Mohamed Ali egyik Twitter-bejegyzése, amely szerint Annalena Baerbock elviselhetetlen arroganciával viszonyul az alacsony jövedelmű emberekhez, és szerinte okos klímapolitika helyett még inkább megosztja a társadalmat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.