Elítélték a hét embert Allah akbar kiáltással megkéselő migránst Svédországban

A túlzsúfolt toulouse-i börtönben a rabok 40 százaléka bevándorló · Franciaország nemzeti ünnepén maszk nélkül vonult a francia elnök felesége · Húszcentis műpénisszel, női mellekkel felszerelt szivárványszínű majomjelmezben jelent meg a felolvasó a kisgyermekeknek szervezett programra · Elítélték a hét embert Allah akbar kiáltással megkéselő migránst Svédországban.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 07. 15. 18:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A túlzsúfolt toulouse-i börtönben a rabok 40 százaléka bevándorló

A francia büntetés-végrehajtási intézetek felügyeletét és ellenőrzését ellátó hivatal (CGLPL) szerint a dél-franciaországi Toulouse egyik börtönében 186 százalékos a túlzsúfoltság, azaz csaknem kétszer annyi elítéltet tartanak fogva az intézményben, mint amennyi férőhely van. A francia bűnözési listákon tartósan a negyedik helyen álló déli nagyvárosban a rabok 40 százaléka külföldi, azaz bevándorló, őket – a jelentés szerint – a franciaországi tartózkodásukra vonatkozó törvények megsértése miatt ítélték el. Az elítéltek többsége pedig Franciaországban született, és így francia állampolgárságú bűnöző.

A toulouse-i börtönben, a férfiak szárnyában 482 férőhelyen 898 elítélt osztozik, 173-an tartósan a földön alszanak. A női részlegen a helyzet valamivel jobb: csak 16 női bűnelkövetőnek kell a földön hálnia. A túlzsúfoltságon kívül a csótányok, poloskák, patkányok és egyéb kártevők is foglalják a helyet. A börtönök vizsgálatát végző hivatal jelentése szerint a toulouse-i börtönben a helyzet tarthatatlan, és meglepő módon a büntetés-végrehajtási intézet vezetését és a város bíráit teszi felelőssé a túlzsúfoltság és a börtönben uralkodó erőszak miatt is.

Forrás: LaDepeche

Franciaország nemzeti ünnepén a szigorítások ellenére maszk nélkül vonult a francia elnök felesége

A francia nemzeti ünnep, július 14-e alkalmából rendezett felvonuláson a köztársasági gárda 200 fős lovasezrede is tiszteletét tette Emmanuel Macron, köztársasági elnök és felesége, valamint Franciaország kormánytisztviselői és katonai vezetői előtt masírozva. A francia – többnyire normandiai – lovakból álló lovasezred lovai pompásan lépkedtek végig a Champs-Élysées-n, azonban az elnöki tribün elé érve néhány ló megijedt és a sort megbontva ugrálni kezdett, két lovas pedig a betonra esett. A gyakorlott lovasok azonnal korrigálták a helyzetet, a nyeregbe visszaülve szempillantás alatt ismét rendezett alakzatban vonultak tovább.

Az évtizedek óta azonos forgatókönyvvel zajló ünnepi felvonulást egy másik momentum is színesítette, amelyet a francia média azonnal felkapott: a köztársasági elnök felesége, Brigitte Macron kezdetben – és egyedüliként – maszk nélkül vonult fel a tribünön, később pedig – ugyan már maszkban – minden meghívottat puszival üdvözölt. Az ünnepség minden pillanatát élőben sugárzó média és a franciák ezrei úgy kommentálták az esetet, hogy néhány nappal azután, hogy a köztársasági elnök ismét szigorításokat léptet életbe, az elnök felesége fütyül a járványügyi előírásokra.

Forrás: SputnikNews, SputnikNews

Műpénisszel, női mellekkel felszerelt szivárványszínű majomjelmezben jelent meg a felolvasó a kisgyermekeknek szervezett nyári felolvasó klubban

London észak-keleti városnegyedében, a Redbridgben található közkönyvtárban szerveztek kisiskolásoknak nyári foglalkozást, a felolvasó délutánokon színészek feladata lett volna, hogy kedvet csináljanak a gyermekeknek a rendszeres olvasáshoz.

Az eseményre felbérelt színészek között azonban az egyik felolvasó egy hatalmas műpénisszel, női mellekkel és csupasz farpofákkal ellátott szivárványszínű majomjelmezben jelent meg a helyszínen, és kedélyesen járkált fel-alá a kisgyermekeket kísérő szülők megdöbbenésére. Az eseményt a szülők tiltakozása miatt azonnal lefújták. A felolvasó klubot a redbridge-i városi tanács szervezte, a tanács képviseletében nyilatkozó vezető szerint a programokat egy külső „jótékonysági szervezet” határozta meg, és bonyolította volna le. A tanács vezetője elnézést kért a szülőktől, de magyarázatot nem tudott adni a történtekre. A szülők úgy kommentálták az esetet, hogy „a társadalom elvesztette erkölcsi iránytűjét.”

Forrás: TheSun, ValeursActuelles

Elítélték a hét embert Alah akbar kiáltással megkéselő migránst Svédországban

Életfogytiglani börtönbüntetést szabott ki az eksjöi járásbíróság arra az afgán migránsra, aki hét embert sebesített meg késsel márciusban, közülük hármat életveszélyesen, miközben azt kiabálta, hogy „Allahu akbar”. A 2016-ban Svédországba érkezett Tamin Sultani vallomása szerint azért ragadott konyhakést, mert aznap egy ember felbosszantotta, mert azt állította, hogy nincsen Isten. Emiatt hazament és magához ragadott egy konyhakést, amivel visszatért a belvárosba, ahol válogatás nélkül megszúrta az útjába kerülőket. A bűncselekmény kapcsán a rendőrség először nem zárta ki a terrorgyanút, de Sultani végül gyilkossági kísérlet miatt került törvényszék elé. Az elítélt 2016-ban kapott fiatalkorúként menekültstátuszt Svédországban, ahová Norvégiából érkezett. Ott még 11 évvel idősebbnek mondta magát, később kérelmét elutasították. Az elítéltnek a börtönbüntetés mellett 125 ezer korona kártérítést is meg kell fizetnie, valamint örökre kiutasították Svédországból.

Források: Aftonbladet, Dagens Nyheter, Bugnyár Zoltán

(Borítókép: Rendőrautó szirénája Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.