Fosztogatnak az árvíz sújtotta belga településeken

A súlyos áradásokat követően az ítéletidő sújtotta lakosságnak most azzal kell szembenéznie, hogy otthonaikat fosztogatják. Az egyik település polgármestere a kormányzóhoz fordult, hogy mozgósítsa a hadsereget a bűnözők megfékezése érdekében – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 07. 22. 14:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte felmérhetetlen károkat okoztak Belgiumban a napokig tartó heves esőzések, majd az azt követő áradások. Az anyagi károkon túl több mint harmincan életüket vesztették, ezért az országban július 20-ra nemzeti gyásznapot rendeltek el. A Verviers-ben, az árvíz által leginkább sújtott egyik településen tartott ceremónián tiszteletét tette Alexander De Croo miniszterelnök és Annelies Verlinden belügyminiszter is.

Az áldozatok emléke előtt egyperces néma csenddel tisztelegtek, erről a kormányfő is beszámolt a Twitteren.

A lakosságnak azonban nemcsak az elemi károkkal, hanem a víz okozta rombolás miatt üresen hagyott házak kifosztásával is szembe kell nézniük, néhány településen ugyanis az alkalmat kihasználó betörők jelentek meg. A rendőrségnek jelen helyzetben nincs arra kapacitása, hogy az üresen álló ingatlanok fosztogatóinak nyomába eredjen, ezért az egyik érintett település, Esneux polgármestere, Laura Iker a kormányzóhoz fordult segítségért, azt remélve, hogy a hadsereg embereket küld a lakosság értékeinek megóvása érdekében. A városvezető elmondása alapján kedd estig még nem érkezett válasz a kérésére, ezért a lakosok saját maguk szervezik meg az értékek védelmét, éjszakánként járőröznek az utcákon.

Hasonló a helyzet néhány környező településen is, Troozban a polgármester, Fabien Beltran kijárási tilalmat vezetett be este 11 és reggel 6 óra között, illetve itt is járőröznek a helyiek, hogy megvédjék a házakban maradt értékeket, írja az RTBF.be belga hírportál.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube/Képernyőfotó

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.