Keresztény főiskolákat fenyeget az LMBTQ-lobbi

LMBTQ-hallgatók egy csoportja pert indított az Egyesült Államokban, mely a keresztény főiskolákat fenyegeti. Ha sikerrel járnak, számtalan diák eshet el attól, hogy vallása szerinti iskolában tanulhasson, de az iskolákat is a bezárás fenyegetné. Egy keresztény szervezet szerint a per egy hosszútávú stratégia egyik eszköze – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: V4NA hírügynökség2021. 07. 26. 16:00
null
lmbtq Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keresztény főiskolák és egyetemek jelenlegi és volt LMBTQ-hallgatói indítottak csoportos keresetet az Egyesült Államokban. Arra kérik az eugene-i kerületi bíróságot Oregon államban, hogy állapítsa meg, hogy alkotmányellenes, hogy a vallási intézmények kivételt kapnak, és rájuk nem vonatkozik a kilencedik cikkely szerinti emberi jogi törvény.

A kilencedik cikkely tiltja a nemi alapú megkülönböztetést minden olyan oktatási programban, amely szövetségi támogatásban részesül. A törvény azonban mentességet ad a vallási szervezetek által működtetett oktatási intézmények számára, ha a törvény alkalmazását nem tudják összehangolni az intézmény vallási tételeivel.

Ha az LMBTQ-csoport keresetének helyt adnak, az azt jelenti, hogy a jövőben a diákok nem tudnak szövetségi pénzügyi támogatást felhasználni tanulmányaikhoz,

így vagy másik iskolát kell keresniük, vagy többet kell fizetniük, vagy elesnek a továbbtanulás lehetőségétől.

Ha a felperesek akarata érvényesül ebben a perben, annak katasztrofális következményei lehetnek az egyházi iskolák számára, és azok számára is, akik ilyen iskolában szeretne tanulni, jelentette ki Mark Lippelmann az Alliance Defending Freedom szervezet tanácsosa.

Hozzátette, ha az LMBTQ-csoport eléri, amit szeretne, akkor egyetlen tanuló sem használhatná fel szövetségi ösztöndíját vagy diákhitelét egy olyan iskolában, ahol keresztény doktrínák alapján tanítanak nemi- és szexuális erkölcsről. A beiratkozások számának csökkenése pedig veszélyezteti az iskolák létét is.

Az LMBTQ hallgatói csoport tagjai azért indították a pert, mert állításuk szerint a megnevezett 29 oktatási intézményben szorongást, depressziót és félelmet éreztek, amikor – egyébként saját döntésük alapján – ott tanultak.

A per kapcsán több keresztény szervezet is felszólalt. Todd Chasteen, a Samaritan’s Purse nevű szervezet alelnöke szerint

a per egy eszköze annak a hosszútávú célnak, hogy kialakítsák a narratívát, miszerint a keresztény főiskolák barátságtalanok, bigottak és diszkriminálják az LMBTQ-közösséget.

Az Alliance Defending Freedom szervezet tanácsosa, Mark Lippelmann azt is kiemeli, hogy a keresztény iskolák hallgatóit nem szabad azért büntetni, mert olyan iskolába akarnak járni, ahol széles körűen tanítanak vallási meggyőződésekről.

Mint fogalmaz,

megdöbbentő, amit a felperesek el akarnak érni: egy országos rendelkezést, mely megszüntetné a vallási védelmet, a hívő emberek számára.

Borítókép: PEXELS.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.