Koronavírus miatt kórházba került a luxemburgi kormányfő

Xavier Bettel korábban megkapta az AstraZeneca vakcináját, de csak az első dózist.

MTI
2021. 07. 05. 19:23
BETTEL, Xavier
Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök a NATO-tagországok állam-, illetve kormányfõinek találkozójára érkezik Brüsszelben 2021. június 14-én. Fotó: Kenzo Tribouillard Forrás: MTI/EPA/Pool/Kenzo Tribouillard
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is kórházi megfigyelés alatt tartják Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnököt, miután a múlt hét végén pozitív koronavírustesztet követően kórházba került – közölte újságírókkal hétfőn a luxemburgi kormány egyik tisztségviselője.

Bettelt – aki májusban megkapta az AstraZeneca svéd–brit gyógyszergyár oltóanyagának első adagját, de a másodikat még nem – vasárnap szállították kórházba, miután a hét elején pozitív lett a koronavírustesztje.

Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök a NATO-tagországok állam-, illetve kormányfőinek találkozójára érkezik Brüsszelben 2021. június 14-én
Fotó: MTI/EPA/Pool/Kenzo Tribouillard

A luxemburgi RTL műsorszolgáltató értesülései szerint a miniszterelnökön további vizsgálatokat végeznek, és a következő 24 órában megfigyelés alatt tartják. A miniszterelnök ezt megelőzően részt vett az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozóján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.