Menczer Tamás: Kisgyerekeket lőttek le Svédországban

Az államtitkár közlése szerint eközben – mások mellett – a svéd kormányfő Magyarországot támadja a gyermekeket védő törvény miatt.

Forrás: MTI2021. 07. 19. 18:24
null
Västeras, 2015. augusztus 10. Svéd rendőrautó egy västerasi Ikea áruház mellett 2015. augusztus 10-én, ahol két ember életét vesztette, egy harmadik súlyos sérüléseket szenvedett egy férfi által elkövetett késelésben. (MTI/EPA/TT/Peter Kruger) Fotó: Peter Kruger Forrás: MTI/EPA/TT/Peter Kruger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára közlése szerint kisgyerekeket lőttek le Svédországban, miközben – mások mellett – a svéd miniszterelnök Magyarországot támadja a gyermekeket védő törvény miatt.

A kép csak illusztráció
Fotó: MTI/EPA/TT/Peter Kruger

Menczer Tamás hétfőn a Facebook-oldalán azt írta:

„Míg sokan, például a svéd miniszterelnök is politikai támadást indított Magyarország ellen a gyermekeket védő törvény miatt, addig Stockholm mellett, a szabadban játszó kisgyermekeket lőttek le.”

Az óvodás és a kisiskolás gyermeket lőtt sebbel szállították kórházba, feltehetően a bandaháború – újabb, ártatlan – áldozatai – tette hozzá.

Közölte, egyetért Stefan Löfven svéd kormányfővel. A gyerekek testi és lelki fejlődését meg kell védeni. Svédországban is. És Svédországban az életveszélyes golyótól is meg kell védeni a gyermekeket.

Nagyon reméli – tette hozzá –, hogy sikerülni fog. Az államtitkár teljes testi és lelki felépülést kívánt a gyermekeknek, a szülőknek pedig legmélyebb együttérzését fejezte ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.