időjárás -1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Szijjártó átadta Manturovnak a Magyar Érdemrend középkeresztjét

Forrás: MTI
2021.07.06. 07:47
Szijjártó átadta Manturovnak a Magyar Érdemrend középkeresztjét

A Covid–19 elleni magyar védőoltási kampányban játszott kiemelkedő szerepének elismeréseként, a Magyar Érdemrend középkeresztje csillaggal kitüntetést nyújtotta át Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszternek kedden Jekatyerinburgban Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyi tárca vezetője.

– Magyarországra kétmillió adag Szputnyik V vakcina érkezett, amelynek 99 százalékát felhasználták, vagyis csaknem egymillió embert immunizáltak. E nélkül nem tudtuk volna végrehajtani az Európai Unió leggyorsabb vakcinációs kampányát, amelynek keretében a felnőtt lakosság 65 százalékát beoltottuk

– mondta a laudációban Szijjártó Péter.

Rámutatott, hogy Manturovval, intenzív egyeztetés után, olyan időszakban sikerült megállapodni a vakcinavásárlásról, amikor még számos bizonytalanság volt a gyártási kapacitások körül. Az eseményen a két miniszter közös sikerként értékelte a magyar–orosz koprodukcióban gyártott vasúti kocsik egyiptomi exportját.

Borítókép: Facebook/Szijjártó Péter

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.