Tíz ember vesztette életét a horvátországi buszbalesetben

A busz koszovói rendszámmal közlekedett és Németországból tartott a koszovói főváros felé.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Euronews, AP2021. 07. 25. 11:47
null
Slavonski Brod, 2021. július 25. Mentõalakulatok tagjai a kelet-horvátországi Slavonski Brod közelében történt buszbaleset helyszínén 2021. július 25-én. A balestben tíz ember életét vesztette és legalább harmincan megsérültek. MTI/AP/SBONLINE/Luka Safundzic Fotó: Luka Safundzic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lesodródott az autópályáról, majd felborult egy busz vasárnap hajnalban Horvátországban, a balesetben tíz ember meghalt és legalább negyvenöten megsérültek, közülük nyolcan súlyosan – közölte a rendőrség. Az eset a Zágrábtól a szerb határig vezető autópályán történt a kelet-horvátországi Slavonski Brod (Bród) közelében. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán.

A busz koszovói rendszámmal közlekedett és Németországból tartott a koszovói főváros, Pristina felé. A sérülteket a Slavonski Brod-i kórházba szállították.

Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén.
MTI/AP/SBONLINE/Luka Safundzic

A járművön összesen 67-en utaztak, köztük a két sofőr. A helyi rendőrfőnök, Franjo Galić azt mondta, ez az egyik legszörnyűbb baleset, amit életében látott. Andrej Plenković horvát miniszterelnök Twitter-üzenetben fejezte ki a történtek miatt érzett szomorúságát, s részvétét fejezte ki a baleset áldozatai családtagjainak.

Koszovó belügyminisztere Horvátországba utazott, hogy a helyszínen tájékozódjon. A Tokióban tartózkodó koszovói elnök, Vjosa Osmani Facebook-üzenetében fejezte ki együttérzését az elhunytak családtagjaival.

A szóban forgó autópálya fontos tranzitútvonal, különösen forgalmas a nyáron, amikor a turisták a horvátországi tengerpartra igyekeznek és a Nyugat-Európából érkező vendégmunkások hazatérnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.