időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo

Tíz ember vesztette életét a horvátországi buszbalesetben

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Euronews, AP
2021.07.25. 11:47
Tíz ember vesztette életét a horvátországi buszbalesetben

Lesodródott az autópályáról, majd felborult egy busz vasárnap hajnalban Horvátországban, a balesetben tíz ember meghalt és legalább negyvenöten megsérültek, közülük nyolcan súlyosan – közölte a rendőrség. Az eset a Zágrábtól a szerb határig vezető autópályán történt a kelet-horvátországi Slavonski Brod (Bród) közelében. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán.

A busz koszovói rendszámmal közlekedett és Németországból tartott a koszovói főváros, Pristina felé. A sérülteket a Slavonski Brod-i kórházba szállították.

Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén.
MTI/AP/SBONLINE/Luka Safundzic

A járművön összesen 67-en utaztak, köztük a két sofőr. A helyi rendőrfőnök, Franjo Galić azt mondta, ez az egyik legszörnyűbb baleset, amit életében látott. Andrej Plenković horvát miniszterelnök Twitter-üzenetben fejezte ki a történtek miatt érzett szomorúságát, s részvétét fejezte ki a baleset áldozatai családtagjainak.

Koszovó belügyminisztere Horvátországba utazott, hogy a helyszínen tájékozódjon. A Tokióban tartózkodó koszovói elnök, Vjosa Osmani Facebook-üzenetében fejezte ki együttérzését az elhunytak családtagjaival.

A szóban forgó autópálya fontos tranzitútvonal, különösen forgalmas a nyáron, amikor a turisták a horvátországi tengerpartra igyekeznek és a Nyugat-Európából érkező vendégmunkások hazatérnek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.