Újabb nyolc koronavírusos sportolót találtak Tokióban

Az olimpia első versenynapján nyolc újabb, a játékokhoz köthető pozitív koronavírustesztet regisztráltak Tokióban, köztük egy sportolóét. Utóbbi nem az olimpiai faluban lakik.

Forrás: MTI2021. 07. 21. 7:46
HASIMOTO, Szeiko
Tokió, 2021. július 17. Hasimoto Szeiko, a 2020-as tokiói nyári olimpiát és paralimpiát elõkészítõ bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart a japán fõvárosban 2021. július 17-én. A japán kormány a koronavírus-járvány és az emelkedõ esetszámok miatt július 12-étõl augusztus 22-éig rendkívüli állapotot hirdetett Tokióban. A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás játékokat július 23. és augusztus 8. között rendezik hazai és külföldi nézõk nélkül, zárt kapuk mögött. MTI/EPA/Franck Robichon Fotó: Franck Robichon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők szerda reggeli bejelentésével – július 1-től számítva – négy prefektúrában 75-re nőtt a fertőzöttek száma.

A mostani nyolc közül az olimpiai faluban egy pozitív teszt született, egy rendezőé, akinél 12 kontaktszemélyt derítettek ki.

Hasimoto Szeiko, a 2020-as tokiói nyári olimpiát és paralimpiát előkészítő bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart
Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon

A csehek közölték, hogy a strandröplabdázó Ondrej Perusic után – akinek az esete hétfőn vált ismertté -, a női páros edzője, Simon Nausch is fertőzött lett.

A tokiói olimpia szervezőbizottságának ügyvezetője kedden nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a koronavírusos esetek miatt az utolsó pillanatban törlik az ötkarikás játékokat, amelynek a nyitóünnepségére pénteken kerül sor.

(Kiemelt kép: Hasimoto Szeiko, a 2020-as tokiói nyári olimpiát és paralimpiát előkészítő bizottság elnöke. Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.