Az Öt Csillag Mozgalom elnökévé választották Giuseppe Contét

A volt olasz kormányfő a leadott szavazatok több mint kilencven százalékát kapta meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 07. 9:36
CONTE, Giuseppe
Róma, 2019. szeptember 5. Giuseppe Conte olasz miniszterelnök egy ezüstcsengettyûvel megnyitja az új kabinet elsõ ülését a római kormányfõi rezidencián, a Chigi-palotában 2019. szeptember 5-én. Conte vezetésével megalakult az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) közös kormánya. MTI/AP/Domenico Stinellis Fotó: Domenico Stinellis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) párt elnökévé választották pénteken Olaszországban Giuseppe Conte volt kormányfőt – jelentette be Vito Crimi, a párt szóvivője.

 

Conte a leadott szavazatok 92,8 százalékát, vagyis több mint 62 ezer voksot szerzett meg a csütörtöki és pénteki online voksoláson. A szavazásra jogosultak száma 115 ezer volt.

 

Az M5S populista, elitellenes párt, amely rendszeresen online szavazásokkal alakítja ki politikáját 

 

– írta a DPA hírügynökség. A pártnak jelenleg négy minisztere van a Mario Draghi vezette olasz koalíciós kormányban. Crimi a párt ideiglenes elnöke volt 2020 januárja óta. A párttagok a héten állapodtak meg abban, hogy milyen szabályok szerint választják meg elnöküket. A vita hónapokig tartott, főleg Conte és a párt társalapítója, Beppe Grillo között.

 

Borítókép: Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a kormányfői rezidencián, a Chigi-palotában 2019. szeptember 5-én.
Fotó: MTI/AP/Domenico Stinellis

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.