Azt kérte egy tanár a diákjaitól, hogy esküdjenek fel az LMBTQ-zászlóra

Egy kaliforniai tanárnő arra utasította a diákjait, hogy esküdjenek fel az LMBTQ-zászlóra. Ezt azután kérte tőlük, hogy az osztályteremből eltávolította az amerikai lobogót, arra hivatkozva, hogy kellemetlenül érzi magát tőle – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 08. 30. 12:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Blaze beszámolója szerint a tanárnőt a Twitteren hatalmas népszerűségnek örvendő, 176 ezer követővel rendelkező „Libs of TikTok” buktatta le. Az oldal megosztott egy videót, amelyen a tanárnő elmagyarázta, hogyan kezeli az iskolájában a reggeli bejelentéseket, amelyek között szerepel az állampolgári fogadalom.

 

„Mindig azt mondom az osztályomnak: »Ha úgy érzitek, álljatok fel, ha úgy érzitek, ne álljatok fel, ha úgy érzitek, mondjátok el a fogadalmat, ha nem akarjátok, ne mondjátok el a fogadalmat«” – jelentette ki a tanárnő a videóban, amit idáig több mint egymillióan néztek meg.

 

A tanárnő a videóban elmondta azt is, hogy a világjárvány idején eltávolította az amerikai zászlót az osztályteremből, „mert kényelmetlenül érezte magát tőle”. 

 

Az egyik diákja megkérdezte tőle, hogy mégis mit nézzen, miközben elmondja a hűségesküt, hiszen az osztályteremben nincs amerikai zászló.

 

„Azt mondtam neki, hogy van egy zászlónk az osztályban, amire felesküdhetsz. Erre ő körülnézett, és azt kérdezte, ó, az ott?”

 

Mint a pedagógus szavaiból kiderült, egy LMBTQ-zászlóról van szó.

 

A felvételből országos botrány lett, a Fox News kiderítette, hogy Kristin Pitzen, a kaliforniai Orange megyei Newport Mesa iskolai körzetben tanít – olvasható az Origo.hu-n.

 

Az iskolakörzet arról tájékoztatta a Fox Newst, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben. „Tudomásunk van az esetről, és azt kivizsgáljuk” – jelentette ki a körzet sajtószóvivője, Annette Franco a televíziós a csatornának. „Bár nem adhatunk tájékoztatást az alkalmazottainkkal kapcsolatos ügyekről, annyit azért elmondhatunk, hogy a nemzetünk zászlaja iránti tisztelet és becsület olyan érték, amit a diákjainkba is belenevelünk, és ez elvárás az alkalmazottainkkal szemben. 

 

Az ilyen ügyeket komolyan vesszük, éppen ezért lépéseket fogunk tenni ez alkalommal is

 

– tette hozzá.

 

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

 

A borítókép illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.