Egy 23 éves nőgyűlölő férfi gyilkolt Plymouthban

Jake Davison szimpatizált az amerikai incel mozgalommal, és így az erőszaktól sem riadt vissza.

Magyar Nemzet
2021. 08. 13. 13:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonosították azt a férfit, aki öt embert megölt, majd magával is végzett csütörtök este a délnyugat-angliai Plymouthban. A 23 éves Jake Davisonról a helyi lakosok elmondták, hogy a Babcock International Groupnál, vagyis egy brit repülőgépgyártási, védelmi és nukleáris mérnöki szolgáltatásokat nyújtó vállalatnál dolgozott. A város Keyham nevű kerületében történt incidens a hatóságok szerint nem terrorcselekmény volt.

Az elkövetőről kiderült, hogy az utóbbi időben több videót is megosztott magáról a YouTube videómegosztó webhelyen, amelyekben arról panaszkodott, hogy nem tud lefogyni, és nincsen barátnője. 

A férfi a videóiban arról is beszámolt, hogy szimpatizál az Egyesült Államokból ismert, nőgyűlölő incel mozgalommal. 

Az elnevezés az involuntary celibate, vagyis a kényszercölibátus szóösszetételből ered, mivel a mozgalom tagjai közé olyan férfiak tartoznak, akik nem tudnak párkapcsolatot kialakítani, és az sem ritka, hogy frusztrációjukat erőszakkal vezetik le. 

Egy helyi lakos, Sharron vallomása szerint az elkövető csütörtök este betörte egy többlakásos családi ház ajtaját, és agyonlőtt egy fiatal anyát és lányát. 

A Daily Mail brit napilap szerint a családi ház Jake Davison saját otthonának közelében volt, és a meggyilkoltak a férfi saját családtagjai voltak.

– Először kiabálást hallottam, majd lövéseket, hármat vagy négyet. A fegyveres férfi ezek után berúgta egy ház ajtaját, és megint lövöldözni kezdett

– idézte fel a történteket a szemtanú.

– Ezek után kiszaladt a házból, és menekülés közben még több embert lőtt le a közeli parkban

– folytatta a beszámolót Sharron.

Egy másik szemtanú, Robert Pinkerton pedig arról nyilatkozott, hogy a környéken sétálva látott egy talpig feketébe öltözött férfit, akinél egy puska volt. 

Több halálos áldozatot követelő lövöldözés történt a délnyugat-angliai Plymouthban. Fotó: Ben Birchall

Luke Pollard helyi parlamenti képviselő a Twitter-oldalán közölte, hogy az áldozatok között egy gyermek is van. 

Teljesen el vagyok keseredve, hogy a keyhami lövöldözés egyik áldozata egy tíz év alatti gyermek

– írta.

– Együttérzek mindazokkal, akik elveszítették a hozzátartozóikat, és akik bármilyen módon érintettek a tegnap esti tragédiában, Plymouthban – reagált a történtekre Boris Johnson miniszterelnök is.

Borítókép: Jake Davison, a plymouthi gyilkosság elkövetője. Fotó: Twitter

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.