Lapozó: A Svéd Egyház templomának oszlopsorát szivárványszínűbe öltöztették

Felavatták Európa legmagasabb felhőkarcolóját a spanyolországi Benidormban · Közösségre veszélyt jelentő családokat lakoltatnak ki Koppenhágában · Női névtáblákat tesz a Franco-korabeli utcatáblák helyére Guadalajara önkormányzata · A Svéd Egyház templomának oszlopsorát szivárványszínűbe öltöztették, még aznap éjjel lelopták a dekorációt.

2021. 08. 11. 15:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felavatták Európa legmagasabb felhőkarcolóját a spanyolországi Benidormban 

 

Az Alicante megyei, égig érő épületeiről ismert turistaparadicsomban található létesítményt 2007- ben kezdték el építeni, 2012-ben tették rá a “koronát”, majd ezután még kilenc évre volt szükség, hogy 2021 júniusában végleg befejezzék a munkálatokat. Az Intempo névre keresztelt felhőkarcoló 198 méter magas, két toronyra osztották, melyeket a felső szinteken sétányokkal kötöttek össze. Összesen 256 apartman található benne, mindegyiket lakossági használatra avatták fel, sőt, a rendelkezésre álló luxusotthonok negyven százalékát már el is adták. A legtöbb belföldi érdeklődő madridi vagy baszkföldi, a külföldiek közül pedig elsősorban svédek és németek szeretnének valamelyik luxusingatlan tulajdonosává válni.

 

Forrás: ABC

 

Közösségre veszélyt jelentő családokat lakoltatnak ki Koppenhágában 

 

Egy 2018-ban hozott törvényre hivatkozva mondta fel négy család lakásbérletét még 2020-ban az FSB ingatlankezelő cég a dán fővárosban. Az új jogszabály szerint a jogviszony megszüntethető azon bérlőkkel, aki a lakóközösség biztonságára nézve kockázatot jelentenek. A négy család Koppenhága egyik no-go zónájában, Blågårds Plads-ban lakik, a családokban jellemzően a fiatalkorúak kerültek összetűzésbe a törvénnyel. Az egyik család gyermekét, egy 17 éves bevándorló hátterű fiút például nyolc hónap börtönbüntetésre ítéltek rendőrök ellen elkövetett erőszak miatt. Az előzetesben lévő fiú családja felszólítást kapott, hogy hét napon belül költözzenek ki a bérlakásból. Hasonló okok miatt kapott levelet másik három család is. Az érintettek közül csak egy bérlő vette tudomásul a határozatot, hárman bírósághoz fordultak, de elveszítették a pert. A migráns családok az ítéletet sem fogadták el, ezért a dán fellebbviteli bírósághoz fordultak annak érdekében, hogy továbbra is maradhassanak otthonaikban.

 

Forrás: Bulletin

 

Női névtáblákat tesz a Franco-korabeli utcatáblák helyére Guadalajara önkormányzata 

 

A Madridhoz közeli város polgármestere, Alberto Rojo kedden írta alá azt a rendeletet, amely jóváhagyja az 1936-os frankista puccshoz köthető emberekről elnevezett utcák átkeresztelését. Ilyen módon kezdik meg a különböző Franco-korabeli tisztségek és kitüntetések visszavonását, melyről a július végén elfogadott új demokratikus emlékezetről szóló törvény rendelkezik. Guadalajara Francohoz köthető utcáit nőkről fogják elnevezni, akiket lakossági felmérés során választottak ki. Az új törvény elsődleges célja, hogy jóvá tegye a diktátor, Francisco Franco által elkövetett bűnöket. Ennek részeként eltüntetik az országból a hozzá és korszakához fűződő névtáblákat, szimbólumokat, visszavonják az állami elismeréseket, megszüntetik az összes Franco-alapítványt, könnyítik az áldozatok exhumálásának procedúráját és DNS-bankot hoznak létre az eltűntek azonosításának megkönnyítése érdekében, hogy minden családnak nagyobb esélye legyen arra, hogy méltón eltemesse hozzátartozóját.

 

Forrás: Vozpópuli

 

A Svéd Egyház templomának oszlopsorát szivárványszínűbe öltöztették, még aznap éjjel lelopták a dekorációt 

 

Az egykori svéd államegyház baloldali politikai állásfoglalása nem mindenkinek tetszik, írja a Samnytt internetes híroldal. A dél-svédországi Karlskrona város Szentháromság templomának oszlopsorát a gyülekezet lelkészének irányításával hétfőn szivárványszínű drapériával borították be. A 18. századi barokk-klasszicista templomra a díszítés a helyi pride-hét kapcsán került fel. Keddre virradó éjjel ismeretlenek leszedték és elvitték a dekorációt, amelyet a lelkész vett észre reggel. Carina Wallace azt mondta, nagyon szomorúvá tette őt a tett és sajnálja, hogy nem tudják már a héten pótolni az ellopott szövetet. A papnő hangsúlyozta, az eset ellenére megtartják a péntekre tervezett szivárványos istentiszteletet a Szentháromság templomban.

 

Forrás: Samnytt, svt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.