Lapozó: Húszezer afgán menekültnek ajánl ingyenszállást az Airbnb

A pápák is nyugdíjba vonulhatnak majd · Öt hónap börtönre ítélte az amerikai bíróság a BLM-zászlót elégető jobboldali aktivistát · Felfüggesztik a zöldkártyával nem rendelkező pedagógusokat és iskolai alkalmazottakat Olaszországban · Húszezer afgán menekültnek ajánl ingyenszállást az Airbnb.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 08. 24. 17:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pápák is nyugdíjba vonulhatnak majd
 

Rövid idő alatt körbejárta a világot a hír, miszerint Ferenc pápa lemondásra készül. A pletykák szerint elődjéhez hasonlóan Bergoglio is visszavonulna az egyház vezetésétől. Jelentős irányváltásról beszélnek a vatikáni palotákban, a pápával kapcsolatos hírt azonban cáfolják. Az olasz sajtóorgánumok Lius Badilla Vatikán-kutatót kérdezték meg a pápa lemondásáról. – A Szentatya fizikai erőnléte nem elhanyagolható szempont, de emiatt nem fog távozni – nyilatkozta Badilla, aki egyben a Sismografo Vatikán-közeli katolikus portál vezetője is. Az újságíró a Libero napilapnak arról számolt be, hogy Ferenc pápa egy olyan rendelet kibocsátására készül, miszerint 85 év felett visszavonulhatnak majd a pápák. A hírt egyelőre nem erősítették meg szentszéki források.
 

Forrás: AFFARITALIANI.IT

 

Öt hónap börtönre ítélte az amerikai bíróság a BLM-zászlót elégető jobboldali aktivistát
 

Az Amerikai Egyesült Államok fővárosának bírósága 155 nap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Enrique Tarriot, egy közismert bevándorlásellenes, jobboldali amerikai szervezet, a Proud Boys vezetőjét, mert a 37 éves férfi 2020 decemberében felgyújtott és elégetett egy Black Lives Matter zászlót. Tarrio a BLM-zászlót a Washington D. C.-ben található Asbury metodista templom zászlótartójából emelte ki, az újonnan megválasztott amerikai elnök, Joe Biden ellen szervezett tüntetés közben.
A BLM-zászló elégetése után néhány nappal Tarrio interjút adott a Washington Postnak, a beszélgetés közben Tarrio elnézést kért a zászló elégetése miatt. Washington D. C. legfelsőbb bíróságának bírája, Harold Cushenberry szerint azonban a bűnbánat álságos volt és senkit nem győzött meg. Tarrio szeptember 6-án kezdi meg több mint öt hónapos börtönbüntetését az elégetett zászló miatt.

Forrás: BBC

 

Felfüggesztik a zöldkártyával nem rendelkező pedagógusokat és iskolai alkalmazottakat Olaszországban
 

A szeptember közepén kezdődő iskolaév szigorú járványügyi szabályokkal kezdődik. Az oltásban nem részesültek nem folytathatják az intézeten belüli szolgálatukat – jelentette be Patrizio Bianchi oktatásügyi miniszter. A cél, hogy a tanév megszakítások, lehetőleg távoktatásra való áttérés nélkül, zavartalanul működhessen. Ehhez azonban elengedhetetlen a tanügyiek biztonságba helyezése. Augusztus 16-ától a 12 év feletti diákok foglalás nélkül vehetik igénybe a védőoltást. A kormány egyelőre nem tette kötelezővé a kiskorúak vakcina felvételét.
 

Forrás: Rai news
 

Húszezer afgán menekültnek ajánl ingyen szállást az Airbnb
 

Brian Chesky, az Airbnb online szállásfoglaló platform vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat húszezer afgán menekültnek biztosít ingyenszállást szerte a világon. A vezérigazgató elmondta: a vállalat célja egyrészt az, hogy hozzájáruljon a humanitárius válság megoldásához, másrészt Chesky reméli, hogy a cég felajánlása példaértékű lesz sok egyéb tőkeerős nagyvállalatnak is.
Az Aribnb-közösség szabad lakásai azonnal elfoglalhatók. Az igények felmérése és a szállások hatékony elosztásának érdekében az Airbnb a menekültekkel foglalkozó civil  és segélyszervezetekkel koordinálja a lakások kiutalását, és mindig ott és annyi lakást szabadít majd fel, ahol és amennyire szükség lesz. Az Airbnb-közösséghez tartozó lakások lakbérét a vállalat és az Airbnb menekültügyi alapítványa fizeti majd ki az ingatlan tulajdonosainak. A vezérigazgató azonban hozzáfűzte, hogy a jótékonysági akció nem jöhetett volna létre az ismeretlen afgán menekültek hosszú távú befogadására nyitott lakástulajdonosok felajánlásai nélkül.
 

Forrás: BBC

 

(A borítóképen az Airbnb logója látható. Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.