Saját fejlesztésű vakcinával kezdtek el oltani Tajvanon

Az önkéntesek 95,5 százalékánál képződtek antitestek elegendő mennyiségben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 23. 11:15
Tajvani oltás
A person seen getting his first dose of Taiwanese home grown COVID-19 vaccine developed by Medigen Vaccine Biologics Corp. in Taipei , Taiwan, 23 June 2021. Une personne en train de recevoir sa premiere dose de vaccin COVID-19 developpe par la firme Taiwanaise Medigen Vaccine Biologics Corp. a Taipei, Taiwan, le 23 juin 2021. (Photo by Walid Berrazeg / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Fotó: Hans Lucas via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tajvanon hétfőn elkezdték oltani a lakosságot a koronavírus elleni saját fejlesztésű vakcinával. Az oltóanyagot a Medigen Vaccine Biologics vállalat fejlesztette ki, és július közepén kapott engedélyt tömeges gyártására. A klinikai kísérletek második fázisában az önkéntesek 95,5 százalékánál képződtek antitestek elegendő mennyiségben. Harmadik fázisban már nem vizsgálták az oltást.

A tajvani gyógyszerfelügyelet a húsz év felettiek esetében engedélyezte a Medigen alkalmazását. A második adagot 28 nap elteltével kell beadni. Az oltást az elsők között kapta meg Caj Jing-ven köztársasági elnök.

Egy héttel ezelőtt a tajvani gyógyszerfelügyelet elutasította egy másik hazai fejlesztésű oltás sürgősségi alkalmazását, mert a kísérletek második klinikai fázisában kiderült, hogy a beoltottak szervezetében nem képződött elegendő antitest.

Eddig Tajvanon az AstraZeneca és a Moderna oltását használták, és várják a BioNTech első szállítmányát.

A 23 milliós Tajvan járványügyi statisztikái számos más fejlett országéhoz képest kifejezetten jók: a járvány kezdete óta 15 926 ember kapta el a koronavírust, és 42-en haltak bele a vírus okozta Covid–19-betegség szövődményeibe.

Borítókép: Egy férfit beoltanak a Medigen Vaccine Biologics vállalat vakcinájával Tajpejen
Fotó: AFP/Walid Berrazeg

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.