Több halálos áldozatot követelő lövöldözés történt Plymouthban

Több halálos áldozatot követelő lövöldözés történt a délnyugat-angliai Plymouthban, az incidens feltehetőleg nem terrorcselekmény volt - jelentette a Sky News brit hírtelevízió csütörtök este.

Forrás: MTI2021. 08. 13. 7:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendvédelmi szervek közlése szerint sikerült úrrá lenni a fegyverhasználattal járó súlyos helyzeten.
 

Az incidens nem köthető terrorizmushoz, és a gyanúsított sincs szökésben Plymouth városában

 

– közölte korábban Johnny Mercer, a helyi Konzervatív Párt egyik képviselője a Twitteren.
 

A mentőegységek nagy erőkkel vonultak ki a történtek helyszínére, számos rendőrautó és helikopter is bevetésen volt. A Konzervatív Párt képviselője komoly és tragikus történésekről számolt be, továbbá felszólította a lakosságot, hogy mindenben kövessék a rendőrség utasításait.

 

Hatan vesztették életüket a lövöldözésben, köztük van az elkövető is – közölte péntekre virradóra a brit rendőrség.

A tájékoztatás szerint három nő és három férfi halt meg a város Keyham nevű kerületében történt incidensben, amely a hatóságok szerint nem terrorcselekmény volt.

 

Luke Pollard helyi parlameti képviselő Twitter-oldalán közölte, hogy többeket kórházban kezelnek. Hozzátette, hogy a halottak között van egy gyerek is.
 

Sharron Turner helyi lakos a The Times brit lapnak arról számolt be, hogy az elkövető betörte egy többlakásos családi ház ajtaját, és agyonlőtt egy fiatal anyát és lányát. Mint mondta, úgy értesült, hogy a férfinál félautomata fegyver volt. A The Times szerint a támadó a bűncselekmény helyszínéről a közelben lévő Linear parkon keresztül próbált elmenekülni, de útközben rálőtt több emberre.
 

Priti Patel belügyminiszter megrázónak nevezte a történteket, és részvétét nyilvánította az érintetteknek. 

 

Teljes körű segítséget ígért a helyi rendőrfőkapitánynak, és nyugalomra intett mindenkit felszólítva a lakosokat, hogy kövessék a rendvédelmi szervek utasításait, hagyják a mentőszolgálatot végeznie a dolgát.
 

A kikötőváros érintett kerületét, Keyhamet lezárták, és felszólították a lakosságot, hogy lehetőleg kerülje ezt a városrészt.
 

A tett hátteréről egyelőre nincsenek információk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.