Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Ugrásszerűen megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Izraelben

A lakosság 62,55 százalékát beoltották, ez egyelőre nem bizonyult elégnek a delta variáns ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 10. 12:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugrásszerűen megnőtt a koronavírus-fertőzöttek és a Covid–19-betegek száma Izraelben az egészségügyi minisztérium honlapja szerint. Hétfőn 6275 új vírushordozót találtak Izraelben,

 

február közepe óta először haladta meg az új fertőzöttek száma az ötezret,

és az elvégzett több mint százezer teszt közel öt százaléka bizonyult pozitívnak, ami szintén a legmagasabb arány hónapok óta.
 

Kórházba 648-an kerültek a 35 406 aktív fertőzött közül, 394-en súlyos esetnek számítanak, 64-en szorulnak gépi lélegeztetésre. Augusztusban eddig nyolcvanan, vasárnap 16-an haltak bele a Covid–19 szövődményeibe.
 

A minisztérium adatai szerint a hatvan évnél idősebbek körében az oltatlanok legalább ötször akkora valószínűséggel lesznek súlyos betegek, mint azok, akiket beoltottak – közölte a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden. Izraelben gőzerővel oltják a sokkal fertőzőbb delta variáns megjelenése miatt a hatvanéves, vagy annál idősebb lakosságot a vakcina harmadik, megerősítő adagjával.
 

A december végén megkezdett oltási kampányban Izrael mintegy 9,3 millió lakosából 5 816 547-et (tizenkét évesnél idősebbeket) már legalább egyszer beoltottak a Pfizer vakcinájával. Ez az ország lakosságának 62,55 százaléka, azonban ez nem bizonyult elégnek a SARS-CoV–2 koronavírus erősen fertőző delta variánsa által okozott újabb járványhullám megfékezésére.

 

Borítókép: Antigén tesztet végeznek Jeruzsálemben. Fotó: Menahem Kahana/AFP

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.