Új-Zélandon ismét regisztráltak közösségi fertőződést

Utoljára februárban jelentettek közösségi fertőződést, azóta az összes eset külföldi eredetű volt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 17. 10:03
Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke oltópontot látogat meg Christchurch városában 2021. augusztus 5-én.
Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke oltópontot látogat meg Christchurch városában 2021. augusztus 5-én. Fotó: Jacinda Ardern Forrás: FACEBOOK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új-Zélandon fél év után ismét közösségi koronavírus-fertőződést regisztráltak a hatóságok keddi tájékoztatása szerint. Az egészségügyi minisztérium közölte: az esetet Aucklandben jegyezték fel, és egyelőre nem találtak arra utaló jelet, hogy külföldi eredetű a fertőződés.

Új-Zélandon február 28-án regisztráltak legutóbb közösségi fertőződést. Azóta a szigetországban észlelt összes eset külföldi eredetű volt, és a határon kiszűrték a fertőzötteket.

A minisztérium hangsúlyozta, az idejekorán hozott szigorú intézkedések a legjobb eszközök a koronavírus terjedésének megakadályozására. A lakosságot nyugalomra intették, és kérték a türelmüket és az együttműködésüket, míg több információt gyűjtenek az újonnan regisztrált esetről. Az ötmillió lakosú csendes-óceáni szigetországban eddig 2570 fertőzöttet regisztráltak, és 26-an haltak bele a koronavírus-fertőzésbe.

 

Borítókép: Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke oltópontot látogat meg Christchurch városában 2021. augusztus 5-én. Fotó: FACEBOOK / Jacinda Ardern

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.