Van, aki szerint már a légkondihasználat is rasszista

Egy tiktokker szerint a gyarmatosítás és a fehér felsőbbrendűség felelős azért, hogy az amerikaiak légkondifüggők lettek.

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 08. 29. 15:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TikTokra feltöltött videóban egy fiatal lány beszél arról, hogy az amerikaiak miért lettek légkondicionáló-függők. A válasz röviden összefoglalva pedig az, hogy a gyarmatosítás és a fehér felsőbbrendűség felelős mindezért.

A tizenéves önjelölt építész szerint az amerikai házak eleve rosszul vannak megtervezve és megépítve, hiszen, mint mondja, az indiánoknak nem volt szükségük korábban légkondira, mivel az ő házaikat úgy építették fel, hogy természetesen szellőztek, vagy természetes hűtőtechnikákat alkalmaztak. Például vizet vezettek a földszintes házaik padlózata alá, de ezenkívül is számtalan módszert alkalmaztak házaik hűtésére.

A fiatal lány indulatos videójában megjegyzi, hogyha a gyarmatosítók nem öltek volna meg mindenkit, hanem tanultak volna az ott élőktől építészetet, akkor nem lenne ma szükség légkondicionálásra.

Ezen a ponton újra megerősíti a lány, hogy a hagyományos építészet jó, a modern pedig egyértelműen rossz, hiszen rengeteg erőforrást kell arra használnunk, hogy élhetők maradjanak az épületek. Ez pedig mindazért történt, mert a gyarmatosítók nem tisztelték a megszállt területek építészetét.

A videó végére egyébként a lány annyira ideges lesz, hogy egy üvöltéssel fejezi be mondandóját.

Borítókép: Unsplash

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.