A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Dániában megszüntetik a járványügyi korlátozásokat

Az enyhítésket a beoltottak száma alapján rendelték, a 12 éven felüliek 83 százalékát már beoltották.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 10. 11:03
Aarhus, 2020. augusztus 10. Védõmaszkos utasok egy villamoson a dániai Aarhusban 2020. augusztus 10-én. A koronavírussal fertõzöttek számának növekedése miatt a helyi hatóságok szeptemberig kötelezõvé tették az arcot védõ maszk viselését a tömegközlekedési eszközökön. MTI/EPA/Ritzau/Bo Amstrup Fotó: Bo Amstrup
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dániában pénteken megszüntetik a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó rendelkezéseket a magas átoltottságnak köszönhetően. A korlátozások lejártával az embereknek többé nem kell felmutatniuk a védőoltást igazoló kártyájukat az olyan tömegrendezvényeken, mint például a futballmeccsek, sem a nemrég újranyitott éjszakai szórakozóhelyeken. Az éjszakai élet szeptember elején, másfél éves kihagyás után indult újra az országban, de az ekkor megnyitó helyeken a belépést még védettséghez, immunitáshoz vagy negatív teszteredményhez kötötték. Magnus Heunicke egészségügyi miniszter már augusztusban bejelentette, hogy az enyhítéseket a beoltottak magas száma teszi lehetővé.

Mostanra az országban élő 12 éven felüliek több mint 83 százaléka megkapta a vakcina mindkét adagját.

Érvényben maradnak mindazonáltal a járványügyi szabályok a külföldről érkezők esetében: sokakra még mindig kötelező tesztelés és karantén vár attól függően, hogy milyen besorolású államból érkeznek Dániába.

Borítókép: Védőmaszkot viselő utasok egy villamoson Aarhaus városában
Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Bo Amstrup

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.