időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Dániában megszüntetik a járványügyi korlátozásokat

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.09.10. 11:03
Dániában megszüntetik a járványügyi korlátozásokat

Dániában pénteken megszüntetik a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó rendelkezéseket a magas átoltottságnak köszönhetően. A korlátozások lejártával az embereknek többé nem kell felmutatniuk a védőoltást igazoló kártyájukat az olyan tömegrendezvényeken, mint például a futballmeccsek, sem a nemrég újranyitott éjszakai szórakozóhelyeken. Az éjszakai élet szeptember elején, másfél éves kihagyás után indult újra az országban, de az ekkor megnyitó helyeken a belépést még védettséghez, immunitáshoz vagy negatív teszteredményhez kötötték. Magnus Heunicke egészségügyi miniszter már augusztusban bejelentette, hogy az enyhítéseket a beoltottak magas száma teszi lehetővé.

Mostanra az országban élő 12 éven felüliek több mint 83 százaléka megkapta a vakcina mindkét adagját.

Érvényben maradnak mindazonáltal a járványügyi szabályok a külföldről érkezők esetében: sokakra még mindig kötelező tesztelés és karantén vár attól függően, hogy milyen besorolású államból érkeznek Dániába.

Borítókép: Védőmaszkot viselő utasok egy villamoson Aarhaus városában
Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Bo Amstrup

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.