„Különösen fontos a gyermeket nevelő családok védelme”

Szijjártó Péter szerint a szülők joga kell legyen a gyermekek nevelése a szexuális orientáció szempontjából.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 22. 15:42
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. augusztus 31. Szijjártó Péter klgazdasgi s klgyminiszter beszl a Huntsman Corporation Hungary Zrt. beruhzsbejelent sajttjkoztjn a Klgazdasgi s Klgyminisztriumban 2021. augusztus 31-n. A Huntsman tbb mint 16 millird forintos projektje, amelyet a magyar kormny nagyjbl 1,1 millird forinttal tmogat, a tervek szerint 2023 kzepre zrul le. Ennek nyomn a cg a meglv 131 alkalmazottjnak megtartsa mellett tizenkt munkatrssal bvti ltszmt. MTI/Bruzk Nomi Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világnak az elmúlt időszakban számos válsághelyzettel kellett szembenéznie, amelyek során a legkiszolgáltatottabb csoportok komoly veszélyeknek vannak kitéve, ezért napjainkban különösen fontos a gyermeket nevelő családok védelme

– hangsúlyozta Szijjártó Péter szerdán New Yorkban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter a Gyermekek elleni erőszak válság idején című konferencián szólal majd fel holnap az ENSZ 76. Közgyűlésén.

Szijjártó Péter ennek kapcsán kijelentette, hogy a koronavírus-járvány gazdasági krízist eredményezett, ezért különösen fontos a gyermeket nevelő családok támogatása, hiszen a szülőknek kettős terhet kell viselniük, ugyanis egyrészt dolgozniuk kell, másrészt az óvodák, iskolák bezárása miatt a gyerekekről is gondoskodniuk kell napközben.

Kiemelte: 

Magyarország ebből a szempontból jó példát mutat, mivel ha a gazdasági növekedés üteme az év végére eléri az 5,5 százalékot, akkor az állam visszafizeti a gyermeket nevelő családoknak a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat.

A tárcavezető rámutatott: emellett a világjárvány másik fontos következménye, hogy az élet egy jelentős része a virtuális térbe szorult vissza, így rengeteg tapasztalatlan felhasználó lépett fel az internetre, akik könnyű prédát jelentenek a kiberbűnözők számára. Majd hozzátette, a gazdasági bűnözők mellett a szélsőséges ideológiáktól és a szexuális propagandától is meg kell óvni a kiskorúakat. Ehhez pedig szerinte globális szintű szabályozásra lenne szükség. Az egyesek által bírált magyar gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban Szijjártó Péter arról számolt be, hogy találkozói során a jogszabályhoz sokan gratuláltak, még ha ezt nem is merik nyilvánosan megtenni, tartva a politikai támadásoktól.

Végezetül leszögezte: azt senki nem vitatja, hogy a szülők ismerik legjobban a gyermekeiket, s az olyan érzékeny kérdésekben, mint a szexuális orientációval kapcsolatos nevelés, egészen biztos, hogy ők tudják legjobban elmagyarázni azt, amit ilyenkor el kell, ahogy ők tudják azt is, hogy mikor van ennek itt az ideje.

Ennélfogva senki nem vitathatja, hogy a szülők kizárólagos joga kell legyen a gyermekek nevelése a szexuális orientáció szempontjából

– fogalmazott a miniszter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, 2021. augusztus 31-én. 
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.