Robbantásos merényletet követtek el tálib tisztségviselők ellen

Eddig egyetlen csoport sem vállalta magára a támadást, a tálibok egyik fő ellensége az Iszlám Állam.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 18. 14:33
null
Tálib harcosokat fényképeznek Kabulban, 2021. augusztus 19-énFORRÁS: MTI/AP/RAHMAT GUL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbantásos merénylet célpontjai voltak tálib tisztségviselők szombaton Kelet-Afganisztánban; a merényletben legkevesebb három ember életét vesztette, húszan megsebesültek – közölték szemtanúk. Beszámolók szerint gyors egymásutánban három robbanószerkezet is működésbe lépett Dzsalálábádban, a Pakisztánnal szomszédos Nangarhar tartomány székhelyén. A merénylet célpontjai tálib tisztségviselőket szállító gépjárművek lehettek, de még nem lehet tudni, hogy az áldozatok között vannak-e ők is.

Egyelőre semmilyen csoport nem jelentkezett a merénylet szervezőjeként. Nangarhar tartományban a legerősebb a magát az Iszlám Állam afganisztáni csoportjának nevező muszlim szélsőséges szervezet, amely még a táliboknál is merevebben értelmezi az iszlám vallás előírásait, és ellenséges viszonyban áll a tálibokkal. Szombaton két ember megsebesült egy kisebb robbantásban Kabulban is, a merénylet körülményeiről annyit lehet tudni, hogy a célpontként szolgáló járműre vagy építményre tapasztott robbanószerkezettel követték el.

Borítókép: Tálib harcosokat fényképeznek Kabulban, 2021. augusztus 19-én. Fotó: MTI/AP/Rahmat Gul

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.