Továbbra is kiemelkedően magas a déli határzár támogatottsága

„Az afganisztáni elhibázott kivonulás miatt elindult tömegek ugyan még nem értek a magyar határokhoz, azonban már most látható, hogy 2021 első nyolc hónapjában háromszor többen próbáltak meg illegálisan bejutni Magyarországra, mint 2020 egészében” – fogalmazott Horváth József Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A legutóbbi adásban Horváth József, az Alapjogokért biztonságpolitikai tanácsadója, Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője és Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője voltak Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei, ahol az intézet legfrissebb közvélemény-kutatásáról és az afganisztáni helyzetről, a bledi stratégiai fórumról, valamint arról is szó esett, hogy Skóciában már szülői engedély nélkül is nemet válthatnak a kiskorúak.

Forrás: KARC FM2021. 09. 08. 15:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A magyar határkerítés és a műszaki határzár kedvező megítélése 2015 óta rendületlenül magas, tízből nyolc magyar továbbra is támogatja az illegális bevándorlók megállítását, a határok védelmét.” – emelte ki a kutatás eredményét Tóth Erik. Szikra Levente hozzátette: „a kutatási adatok alapján látható, hogy a magyarok az elhibázott afganisztáni kivonulás miatt növekedő migrációs nyomásra számítanak, így kulcsfontosságú, hogy ennyien támogatják a magyar határvédelmet.”

„A bledi stratégia fórumon kiderült: a V4-ek és a migrációs útvonal által érintett tagállamok vezetői mind egyetértettek Orbán Viktorral abban, hogy vissza kell adni a bevándorláshoz kapcsolódó hatásköröket a nemzetállamoknak. A tanácskozáson az is kiderült, hogy Szerbia felvétele az Európai Unióba politikai döntés kérdése, azonban a nyugati tagállamok jelenleg nem a bővítés pártján állnak” – fogalmazott Tóth Erik. Szikra Levente arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai intézmények részéről csak olyan javaslatok születtek a migráció kapcsán – gondoljunk a kötelező betelepítési kvótákra – amelyek a közösség állampolgárainak és tagállami vezetőknek az álláspontjával nem találkoztak.

A Bolond lyukból rovatban arról esett szó, hogy Skóciában már szülői beleegyezés nélkül is gendert válthatnak a gyerekek. Tóth Erik szerint „nem Skócia az első, de valószínűsíthetően nem is az utolsó olyan ország, ahol a szülők neveléshez való jogát a lehető legnagyobb mértékben megpróbálják majd korlátozni”. Szikra Levente arra hívta fel a figyelmet, hogy gyermekkorban a szülő joga és felelőssége, hogy miként, milyen elvek szerint neveli a gyermekét, ugyanis egy bizonyos életkor alatt komoly döntéseket kiskorúak nem tudnak meghozni önállóan.

A szeptember 7-i adást ide kattintva hallgathatják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.