Véletlenül mexikói katonák törtek be az Egyesült Államokba

Nem vették észre, hogy átlépték a határt, őrizetbe vették őket.

MTI
2021. 09. 26. 10:01
Asylum-seeking migrants from Central America, who were airlifted from Brownsville to El Paso, Texas, and deported from the U.S., in Ciudad Juarez
Közép-amerikai menedékkérők várakoznak az amerikai-mexikói határnál. Egyelőre nem nyernek bebocsátást. REUTERS/Jose Luis Gonzalez Fotó: REUTERS/Jose Luis Gonzalez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizennégy mexikói katonát őrizetbe vettek szombaton kora reggel néhány órára az amerikai határőrök, miután a mexikói Ciudad Juárezből a texasi El Pasóba érkeztek – közölte az amerikai vám- és határvédelem. A tájékoztatás szerint az amerikai határvédelem tisztviselői, akik az El Pasóban lévő nemzetközi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, két mexikói katonai járművet észleltek, amelyek átlépték a határt, és beléptek az Egyesült Államok területére.

A mexikói katonák azt mondták, nem vették észre, hogy az Egyesült Államok területére érkeztek. 

A hatóságok felvették a kapcsolatot a mexikói katonai vezetéssel, amelynek képviselői nem sokkal később megérkeztek a helyszínre. Az egyik mexikói katonánál, kisebb mennyiségű, személyes használatra szánt marihuánát találtak. Őt ezért később felelősségre vonják.

Az incidens miatt a határátkelőt mintegy két órára lezárták – számolt be az eseményről egy szemtanú, aki kérte nevének mellőzését. A nyilatkozó azt is mondta, az amerikai határőrök rendkívül erélyesen szólították fel a mexikói katonákat arra, hogy azonnal tegyék fel a kezüket, és dobják el a fegyvereiket. Átkutatták a mexikói katonai járműveket, majd elkísérték a katonákat, akik a szemtanú és a történtekről készült fotók szerint meg voltak bilincselve.

Öt órával később mind a 14 katona, felszerelésével és járműveikkel együtt visszatérhetett Mexikóba – derült ki a hatósági közleményből.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.