A Pfizer gyermekek oltására kifejlesztett vakcinát engedélyeztetne

A Pfizer benyújtotta az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelethez (FDA) az 5 és 11 év közötti gyermekek oltására kifejlesztett koronavírus elleni vakcina sürgősségi felhasználásra vonatkozó engedélyezési kérelmét - közölte csütörtökön az amerikai gyógyszeripari vállalat.

Forrás: MTI2021. 10. 07. 22:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FDA tanácsadó bizottsága előreláthatólag október 26-án ülésezik, hogy megvitassa az amerikai cég és a német BioNTech biotechnológiai vállalat által közösen kifejlesztett vakcinával kapcsolatos kérelmet. A szervezet már korábban közölte, hogy gyorsan el akarják végezni a beadvány vizsgálatát.

Úgy fogalmaztak: 

valószínűleg hetek, nem pedig hónapok alatt

 döntenek majd. Az amerikai sajtó beszámolói szerint nagy a nyomás a testületen, ugyanis a fiatalabb gyermekeknek szánt oltás engedélyezését mind a szülők, mind pedig a törvényhozók sürgetik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.