Először regisztráltak koronavírus-fertőzöttet Tongán

Az Új-Zélandtól északra található polinéz sziget tavaly, a járvány kezdetekor lezárta határait.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 29. 10:35
null
NZEALAND-HEALTH-VIRUS Fotó: ROSS GIBLIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először regisztráltak koronavírus-fertőzöttet a csendes-óceáni Tongában, a hírt pénteken jelentette be a királyság miniszterelnöke.

Sajtótájékoztatóján Pohiva Tu’i’ egyúttal intette a lakosságot, készüljenek fel esetleges korlátozó intézkedésekre, valamint arra kért mindenkit, hogy oltassa be magát. Az Új-Zélandtól mintegy 2300 kilométerre északra található, több mint százezres sziget tavaly, a járvány kezdetekor lezárta határait, és mind ez idáig nem regisztráltak egyetlen fertőzöttet sem. A tájékoztatás szerint a fertőzött szerdán, az új-zélandi Christchurchből, repülőgéppel érkezett a szigetre, és a landolást követően elvégzett teszteredménye lett pozitív. A gép összes utasa karanténba került.

Sajtóértesülések szerint a járaton idénymunkások és a tongai olimpiai csapat néhány, korábban Új-Zélandon ragadt tagja utazott. Az emberek heteken át várakoztak a hazatérésre, miután Új-Zélandon ismét fertőzöttekre bukkantak. Tongában az olthatónak minősülők körülbelül 48 százaléka vette fel eddig az oltás első adagját, 31 százalékuk pedig már mindkét dózist megkapta. Az új-zélandi egészségügyi minisztérium közleményben tudatta, hogy vizsgálják a tongai esetet, és kiemelték, hogy a fertőzött személy indulás előtti teszteredménye negatív volt. 

Christchurchből egy év után először csütörtökön jelentettek két új fertőzöttet, pénteken pedig két másik esetet is regisztráltak. A városban mindazonáltal nem vezettek be korlátozásokat, mert úgy ítélték meg, hogy kordában tudják tartani a járvány terjedését.

Borítókép: Ashley Bloomfield új-zélandi egészségügyi főigazgató megkapta az első adag COVID-19 vakcinát

Fotó: Ross Giblin / POOL / AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.