Engedélyezheti a WHO a Szputnyik V vakcinát

Sikerült elhárítani az akadályokat a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina Egészségügyi Világszervezet (WHO) általi engedélyeztetése útjából – jelentette ki szombaton Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter Genfben, ahol Tedrosz Adhanom Gebrejeszusszal, a WHO főigazgatójával tárgyalt.

Forrás: MTI2021. 10. 02. 22:21
Nyregyhza, 2021. szeptember 16. Az asszisztens elkszti az orosz Szputnyik V koronavrus elleni vakcint a Jsa Andrs Oktatkrhz oltpontjn 2021. szeptember 16-n. MTI/Balzs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Murasko – akit Interfax orosz hírügynökség idézett – elmondta:

Tudomásul vették a Szputnyik V vakcina népszerűsítésével és regisztrációjával kapcsolatos orosz álláspontot, és mára sikerült teljességgel tisztázni minden kérdést. Mostanra elhárítottunk minden akadályozó tényezőt, így nem látjuk akadályát a további munkának, és ezt megerősítette a főigazgató

A tárcavezető úgy fogalmazott, hogy

mindössze némi papírmunka maradt hátra a WHO-nál az engedélyeztetést végző vállalattal.

Az Egészségügyi Világszervezet egyelőre nem reagált megkeresésekre az ügyben – közölte az MTI.

A világ több mint hetven országában engedélyezett Szputnyik V védőoltást jelenleg a WHO mellett az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is vizsgálja. A WHO és az amszterdami székhelyű uniós ügynökség jóváhagyása új piacokat nyithat meg az orosz védőoltás előtt, különösen Európában.

A WHO a Szputnyik V gyártási folyamatát vizsgáló júliusi jelentésében kifogásolta a védőoltás gyártási folyamatának egyik elemét. A gyártó időközben bejelentette, hogy teljes körben megoldották a fiolák töltésével kapcsolatos problémát.

(Borítókép: Asszisztens készíti elő az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát egy oltóponton. Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.