Hétemeletes ház omlott össze Grúziában + videó

A társasház egyik támfala omlott össze, ami összefüggésbe hozható a felújítási munkákkal.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 09. 12:28
7-storey building collapses in Georgia's Batumi
BATUMI, GEORGIA - OCTOBER 09: (----EDITORIAL USE ONLY â MANDATORY CREDIT - "GEORGIAN MINISTRY OF INTERNAL AFFAIRS / HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) Teams continue to conduct search and rescue operation after a seven-storey building collapsed in Batumi, Georgia on October 09, 2021. (Photo by Georgian Internal Affairs Ministry / Handout/Anadolu Agency via Getty Images) Fotó: Anadolu Agency
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeomlott egy hétemeletes lakóház Grúziában, a Fekete-tenger partján fekvő Batumiban, a szerencsétlenségben legkevesebb öt ember, köztük két gyerek meghalt – közölték szombaton a helyi hatóságok. Több embert még eltűntként tartanak nyilván, miközben folyik a kutatás a romok között.

A grúz kormány belügyminisztere a helyszínen azt mondta: nem lehet kizárni, hogy az 1981-ben épült társasház egyik támfala omlott össze, ami összefüggésbe hozható a házon végzett felújítási munkákkal. A ház tulajdonosát és két építőmunkást őrizetbe vettek a biztonsági előírások megsértésének a gyanújával. Az eredetileg ötemeletes társasházra még két emeletet felhúztak, és liftet is beépítettek. A gyanú szerint ezt már nem bírta el statikailag az épület szerkezete, ezért omolhatott össze.

A helyszíni felvételeken óriási halom törmelék látszik. Háromszáz ember vesz részt a túlélők utáni kutatásban és a mentésben.

 

Borítókép: Getty Images

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.