időjárás 6°C Melinda, Vivien 2021. December 2.
logo

Iszlamista terroristát likvidáltak Oroszországban

Forrás: MTI
2021.10.28. 13:44 2021.10.28. 14:40
Iszlamista terroristát likvidáltak Oroszországban

A merénylővel a Murmanszk megyei Kandalaksa városban végeztek. Pokolgépet és bombakészítéshez szükséges alkatrészeket is találtak nála.

Az FSZB szerint a helyi külföldről érkezett utasítást követve tervezett terrorcselekményeket elkövetni a térség katonai létesítményei ellen. A férfit megpróbálták őrizetbe venni, amikor egy házilag előállított robbanószerkezetet vett elő a város külterületén lévő rejtekhelyről, de tüzet nyitott, amit a biztonsági szolgálat emberei viszonoztak.  

Az akciónak a gyanúsítotton kívül nem volt más áldozata. A helyszínen és a férfi otthonában egy kész pokolgépet, valamint bombakészítéshez szükséges alkatrészeket, hideg- és lőfegyvereket, lőszereket és konspiratív kommunikációs eszközöket foglaltak le.

 Az elmúlt két év során mintegy nyolcvan terrortámadást hiúsítottak meg Oroszországban. Ezeket leggyakrabban iszlamisták tervezték elkövetni, az ország európai részén.

Borítóképen: Az orosz rendőrség különleges egységének tagjai egy szentpétervári lakóháznál 2020. november 24-én, miután az egyik lakásban egy baltás férfi hat gyermeket túszul ejtett és a megölésükkel fenyegetőzött. A férfi később megadta magát a rendőröknek, a gyerekeket vizsgálatra kórházba szállították. MTI/EPA/Anatolij Malcev