Kasztrálnák a nagycsaládos férfiakat

Új törvényjavaslatot terjesztett be egy képviselő, aminek értelmében minden 40 évnél idősebb vagy három gyerekkel megáldott férfit vazektómiára kellene kötelezni - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 10. 05. 18:54
A kép csak illusztráció. Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pennsylvania állam képviselőházának demokrata párti tagja, Chris Rabb egy olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amely kötelezővé tenné a vazektómiát a 40. életévüket betöltött vagy három gyermeket nevelő férfiak számára.A törvényjavaslat lehetővé tenné azt is, hogy a nők pert indítsanak azon férfiakkal szemben, akik miatt akaratukon kívül teherbe estek. A javaslat szerint a váratlan terhesség esetén azokat a férfiakat is meg lehetne büntetni, akik hanyagságból nem foglalkoztak a fogamzásgátlással közösülés közben.

Rabb célja a javaslattal, hogy rávilágítson a ciszgenderű férfiak személyes felelősségére a kívánt és nem kívánt terhességekben, mivel állítása szerint “megtermékenyítőként felelősséggel tartoznak a viselkedésükért a partnerük, a családjuk és a társadalom érdekeit szem előtt tartva”. Mint mondja, a fogamzásgátlás, abortusz és a családtervezés körüli kérdések ez idáig csak a nők testi autonómiájának korlátozására irányultak.

A képviselő javaslata alapján egyébként 10 ezer dollárral jutalmazná azokat a polgárokat, akik bejelentést tesznek a vazektómián időben át nem esett férfiakról - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Borítókép: csak illusztráció (Fotó: PEXELS)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.