időjárás -5°C Pál 2022. January 25.
logo

Kasztrálnák a nagycsaládos férfiakat

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG
2021.10.05. 18:54 2021.10.05. 23:04
Kasztrálnák a nagycsaládos férfiakat

Új törvényjavaslatot terjesztett be egy képviselő, aminek értelmében minden 40 évnél idősebb vagy három gyerekkel megáldott férfit vazektómiára kellene kötelezni - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Pennsylvania állam képviselőházának demokrata párti tagja, Chris Rabb egy olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amely kötelezővé tenné a vazektómiát a 40. életévüket betöltött vagy három gyermeket nevelő férfiak számára.A törvényjavaslat lehetővé tenné azt is, hogy a nők pert indítsanak azon férfiakkal szemben, akik miatt akaratukon kívül teherbe estek. A javaslat szerint a váratlan terhesség esetén azokat a férfiakat is meg lehetne büntetni, akik hanyagságból nem foglalkoztak a fogamzásgátlással közösülés közben.

Rabb célja a javaslattal, hogy rávilágítson a ciszgenderű férfiak személyes felelősségére a kívánt és nem kívánt terhességekben, mivel állítása szerint “megtermékenyítőként felelősséggel tartoznak a viselkedésükért a partnerük, a családjuk és a társadalom érdekeit szem előtt tartva”. Mint mondja, a fogamzásgátlás, abortusz és a családtervezés körüli kérdések ez idáig csak a nők testi autonómiájának korlátozására irányultak.

A képviselő javaslata alapján egyébként 10 ezer dollárral jutalmazná azokat a polgárokat, akik bejelentést tesznek a vazektómián időben át nem esett férfiakról - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Borítókép: csak illusztráció (Fotó: PEXELS)