Lapozó: Kitiltotta a francia zászlót kampányindító gyűléséről a muzulmán jelölt

Vietnami migránscsempész-hálózatot számoltak fel Lille-ben · A francia kormány száz euróval kompenzálja az üzemanyagárak robbanását · Trieszt lett az oltásellenesek központja Olaszországban · Kitiltotta a francia zászlót kampányindító gyűléséről a muzulmán jelölt.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 10. 22. 13:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vietnami migránscsempész-hálózatot számoltak fel Lille-ben

Vietnami állampolgárokból álló, hétfős embercsempész-bandát számoltak fel a francia hatóságok az észak-franciaországi nagyvárosban, Lille-ben. A bandát azzal vádolják, hogy egy rendkívül jól szervezett hálózatot működtettek, amelyen keresztül Vietnamból érkező illegális bevándorlókat juttattak el Nagy-Britanniába.

Az embercsempészek később megszervezték a migránsok elszállítását a La Manche csatorna partjára, hogy átadják őket a helyi csempészeknek, akik csónakokba szállítva indították a vietnamiakat Nagy-Britannia partjai felé. A csempészek főhadiszállásán a rendőrök százezer euró (35 millió forint) készpénzt foglaltak le, a csempészek bankszámláján pedig további kétszázezer eurót fagyasztottak be.

Forrás: Bfmtv

A francia kormány száz euróval kompenzálja az üzemanyagárak robbanását

A francia kormány a kompenzáció több lehetséges formája közül a fizetésekbe épített és automatikusan átutalt százeurós, inflációkorrekciónak nevezett pluszjuttatás mellett döntött, kizárva az üzemanyagok árába épített adó csökkentését, valamint a benzin és a gázolaj árának befagyasztását. 

A százeurós inflációkorrekcióra mindazok a franciák lesznek jogosultak, akiknek nettó jövedelme nem éri el a kétezer eurót, azaz Franciaország mediánjövedelmét. A 67,4 milliós Franciaországban ez 38 millió embert érint. 

A bejelentett intézkedést azonban számos politikai és gazdasági szereplő kételkedve fogadta. Marine Le Pen arra figyelmeztetett, hogy egy százeurós csekk nem fogja megszabadítani a franciákat attól a félelmüktől, hogy nem tudják kifizetni az energiaszámláikat. Le Pen szerint kizárólag a gáz, az áram és az üzemanyagok árába épített adók csökkentése jelentheti a megoldást. Julien Bayou zöldpárti politikus szerint pedig a korrekció túl kevés, túl későn jött, és egy jól átgondolt döntés helyett a kormány ismét improvizált.

Forrás: BfmtvTwitter

Trieszt lett a zöldkártya ellen tiltakozók központja Olaszországban

Péntekre húszezer demonstrálót várnak több olasz tartományból az északolasz kikötővárosba. A no vax, azaz vakcinaellenes mozgalmaknak nem áll szándékukban kompromisszumot kötni. A munkavégzéshez szükséges zöldkártya eltörlését követelik Mario Draghi kormányfőtől.  A közeli országokból érkezők csatlakozása is várható. 

A rendfenntartó erők kiemelt figyelemmel követik a világhálón szerveződő tömegeket, akik a hétvégére újra birtokukba veszik Triesztet. Nem kizárt, hogy az elmúlt hetekhez hasonlóan szélsőséges alakulatok, a Forza Nuova és a Casa Pound tagjai is csatlakoznak békés tiltakozókhoz.

A kikötő szomszédságában található főtéren immár hatodik napja tart a demonstráció. 

Forrás: Corriere

Kitiltotta a francia zászlót a kampányindító gyűléséről a francia elnökválasztás új muzulmán jelöltje

Franciaországban újabb köztársaságielnök-jelölt indította el választási kampányát: Anasse Kazib, 34 éves marokkói származású vasúti váltókezelő, a SUD Rail vasúti szakszervezet egyik vezetője. Kazib politikai nézeteit tekintve marxista, és a Révolution Permanante (Állandó Forradalom) nevű kommunista mozgalom egyik központi figurája, ezzel egy időben pedig a Nouveau Parti anticapitaliste (Új Antikapitalista Párt) tagja. Az október 20-án megrendezett kampánynyitó nagygyűlésén mintegy 450 támogató jelent meg. 

Kazib a Twitter-oldalán publikálta a helyszínről készült felvételeket, amelyen a tömeg a Révolution Permanante mozgalom vörös zászlóját lengette. Egy Twitter-kommentelő megjegyezte: „Nem látok egyetlen francia zászlót sem. Remélem, csak a rossz képminőség lehet az oka”. A megjegyzésre az elnökjelölt Kazib annyit válaszolt: „Francia zászlót soha nem is fogsz látni.” 

A gyűlés közben a tömeg rendőrellenes rigmust is skandált: „Mindenki gyűlöli a rendőrséget”, a zúgó gyülekezetről pedig a Twitteren közzétett képsorok számolnak be. Kazib ekkor ismertette elnöki programjának a francia rendőrségre vonatkozó részét, amelynek központi eleme az a gondolat volt, hogy „Nem félek kimondani: a francia rendőrség embereket gyilkol”. Kazib elnöki programjának szintén központi eleme lesz a franciaországi rasszizmus, az idegengyűlölet és a reakciósok elleni küzdelem.

Forrás: Twitter, Valeurs Actuelles

Borítókép: Anasse Kazib köztársaságielnök-jelölt. Fotó: Flickr

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.