Lezuhant egy repülőgép Oroszországban

A gépen a kétfős legénység mellett 21 ejtőernyős tartózkodott.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 10. 10:35
null
Menzeliszk, 2021. oktber 10. A rendkvli helyzetek orosz minisztriuma ltal kzreadott kp a lezuhant L-410-es replgp roncsrl Tatrfldn, Menzeliszk kzelben 2021. oktber 10-n. A balesetnek 16 hallos ldozata van. A gpen a ktfs legnysg mellett 21 ejternys tartzkodott. MTI/EPA/Rendkvli helyzetek orosz minisztriuma Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sportejtőernyősökkel a feldélzetén lezuhant egy L–410-es könnyű utasszállító repülőgép a tatárföldi Menzelinszk városánál – közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma vasárnap. A balesetnek 16 halálos áldozata és hat túlélője van. A gépen, amely röviddel a felszállás után zuhant le, kétfős legénység mellett 20 ejtőernyős tartózkodott.

A sérülteket Kazany és Naberezsnije Cselni kórházaiba szállították. A túlélők állapota súlyos.

A TASZSZ hírügynökség egy meg nem nevezett légügyi forrásra hivatkozva azt írta, hogy a katasztrófához a gép túlterheltsége vezetett. Vizsgálják emellett, hogy nem műszaki hiba történt-e az 1987 óta üzemeltetett repülőn.

Az L–410 Turbolet a Let Kunovice csehszlovák repülőgépgyártó vállalat által kifejlesztett 19 személyes, két légcsavaros, gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép. Az 1969-es „szűzrepülése” óta 1138 darabot gyártottak belőle, továbbfejlesztéseivel, modernizálásával közkedveltté vált az idők folyamán. Személy- és teherszállításra egyaránt alkalmazzák polgári és katonai üzemeltetők. Oroszországban az első ilyen típusú gépet 2018-ban gyártották, a jekatyerinburgi Urali Polgári Repülési Üzemben (UZGA), amely évi húsz L–410-es összeszerelésére képes.

 

Borítókép: A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott kép a lezuhant L-410-es repülőgép roncsáról Tatárföldön
Fotó: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.