Továbbra is aktív a Cumbre Vieja tűzhányó a Kanári-szigeteken + galéria

A vulkán kitörése nyomán a láva 866 hektárnyi területet borított be és 2185 épületet semmisített meg.

2021. 10. 27. 9:52
La Palma, 2021. oktber 27. A Cumbre Vieja tzhny kitrse a Spanyolorszghoz tartoz Kanri-szigetek La Palma szigetn 2021. oktber 26-n. A mostani vulknkitrs szeptember 19-n kezddtt. MTI/EPA/EFE/Miguel Calero Fotó: Miguel Calero
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is aktív a Cumbre Vieja tűzhányó a Kanári-szigetek La Palma szigetén.

Az Európai Unió Kopernikusz elnevezésű Föld-megfigyelési programjának legfrissebb műholdas mérései szerint a Cumbre Vieja vulkán kitörése nyomán a láva 866 hektárnyi területet borított be és 2185 épületet semmisített meg.

A spanyol földrajzi intézet (IGN) október 21-én több mint ötven földrengést mért a tűzhányó déli oldalán, a legerősebb 4,3-as volt a Richter-skálán és 37 kilométeres mélységben következett be, így károkat a felszínen nem okozott.

A mostani vulkánkitörés szeptember 19-én kezdődött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.