A görög magánorvosoknak is részt kell venniük a járványügyi védekezésben

A görög kormány az egy hónapra szóló rendeletet az állami egészségügyi rendszerre nehezedő terhek enyhítésével indokolta.

Forrás: MTI2021. 11. 18. 15:12
MICOTÁKISZ, Kiriákosz
Athn, 2021. janur 18. Kirikosz Micotkisz grg miniszterelnk (k) megkapja a Pfizer-BioNTech cgek koronavrus elleni vakcinjnak msodik adagjt az athni Attikon Egyetem krhzban 2021. janur 18-n. MTI/EPA/ANA-MPA/Jnisz Koleszidisz Fotó: Jánisz Koleszidisz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görögországban a kormány csütörtökön rendeletben kötelezte a magánorvosokat az ország öt északi régiójában, hogy vállaljanak részt a koronavírussal fertőzött betegek ellátásában.

Athén az egy hónapra szóló rendeletet az állami egészségügyi rendszerre nehezedő terhek enyhítésével indokolta.

A nap folyamán megszólal Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök, aki várhatóan az oltás felvételére buzdítja az embereket.

November elején a kormány szigorított a beoltatlanokra vonatkozó rendelkezéseken, az érintettek november 6-tól csak negatív koronavírusteszt felmutatásával léphetnek be zárt közintézményekbe, így a kormányhivatalokba is, valamint a bankokba, a fodrász- és egyéb üzletekbe.

A közel 11 milliós ország lakosságának körülbelül 61 százaléka kapta meg az összes szükséges oltást, jóllehet a hatóságok korábban azt remélték, hogy ez az arány az őszre eléri a hetven százalékot.

Görögországban a koronavírussal fertőzöttek száma rekordokat dönt: szerdán 6682 új fertőzöttet jelentettek és 87 halálos áldozatot, így a járvány kezdete óta már 853 841 fertőzöttről és 17 012 halottról tudni.

Borítókép: Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök megkapja a SARS–Cov–2-vírus elleni védőoltást. Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.