Az 5 és 11 év közötti gyerekek is megkaphatják az oltást Izraelben

A Pfizer/BioNTech vakcinája 90,7 százalékos hatásossággal működik a korcsoportban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 15. 9:17
null
Jeruzslem, 2021. janur 11. Ultraortodox zsid egszsggyi dolgoz kszl a koronavrus elleni oltanyag beadatsra egy jeruzslemi oltkzpontban 2021. janur 11-n. A 9,3 milli lakos Izraelben mr csaknem ktmilli ember megkapta a vdettsget biztost vakcint. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izraelben az 5 és 11 év közötti gyerekek is megkaphatják a koronavírus elleni védőoltást, az oltási kampány kezdetének időpontját napokon belül kihirdetik – jelentette be vasárnap az izraeli egészségügyi minisztérium.

A tárca szakértői testülete azt követően hagyta jóvá a 12 év alatti gyerekek beoltásának tervét, hogy az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) is engedélyezte az amerikai Pfizer gyógyszeripari és a német BioNTech biotechnológiai vállalat által közösen kifejlesztett vakcina beadását az 5 és 11 év közöttieknek. 

A gyártó szerint az oltóanyag 90,7 százalékos hatásossággal működik a korcsoportban. Izrael népessége viszonylag fiatal: a 9,4 milliós lakosságban 1,2 millió 5 és 11 év közötti gyerek van. Az egészségügyi hatóságok szerint ennek a népes korcsoportnak a beoltása elengedhetetlen a nyájimmunitás eléréséhez.

Az Egyesült Államokon kívül még Kínában, az Egyesült Arab Emírségekben és Kambodzsában kezdték el beoltani a gyerekeket a koronavírus ellen. Az osztrák fővárosban hétfőtől lesz elérhető a vakcina az 5 és 11 év közötti korosztály számára, jóllehet ennek a korcsoportnak az oltását az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) még nem engedélyezte hivatalosan.

Borítókép: Ultraortodox zsidó egészségügyi dolgozó készül a koronavírus elleni oltóanyag beadására egy jeruzsálemi oltóközpontban 2021. január 11-én (Fotó:MTI/EPA/Abir Szultan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.