időjárás °C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

„Az oltásokat engedélyezni, a migrációt pedig megállítani kell”

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.11.29. 18:00
„Az oltásokat engedélyezni, a migrációt pedig megállítani kell”

A nemzetközi szervezeteknek a jelenlegi képmutató politikájuk helyett azon kellene dolgozniuk, hogy a koronavírus elleni oltóanyagokat engedélyezzék, a migrációt pedig megállítsák 

–szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Genfben.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rendkívüli közgyűlésére és a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) éves tanácsülésére érkezve kijelentette, hogy két hatalmas kihívás áll most a világ előtt: az erősödő koronavírus-járvány és a fokozódó migrációs hullámok.

Épp itt az ideje annak, hogy a nemzetközi szervezetek végre feladják képmutató politikájukat, hiszen a helyzet jelenleg úgy áll, hogy nem akarják engedélyezni az oltóanyagokat teljes egészében, közben pedig támogatják a migrációt

− fogalmazott.

Ennek kapcsán pedig hangsúlyozta, hogy nem lenne szabad politikai kérdést csinálni abból, hogy melyik vakcinát hagyják jóvá és melyiket nem. Szijjártó Péter úgy vélekedett, hogy az oltóanyagok engedélyezésének megtagadása, illetve a migrációs folyamatok támogatása egyaránt a járvány további gyors terjedését eredményezi.

A vírus ellen kizárólag az oltások védenek, s minél több vakcina érhető el, annál több ember lesz védett, annál kevésbé tud terjedni a fertőzés. A migrációs hullámokkal pedig sokan kelnek útra teljesen kontrollálatlanul, ellenőrizetlenül, egészségügyi ellátás nélkül, ami ugyancsak erősíti a járványt – húzta alá a miniszter.

Az oltásokat engedélyezni, a migrációt pedig megállítani kell

– közölte Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter sajtótájékoztatót tart (Fotó: MTI/Kovács Attila)