Bulgária több száz katonát vezényelt a török határra

Idén szeptemberig mintegy 6500 illegális bevándorlót vettek őrizetbe az országban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 02. 9:12
null
Isztambul, 2020. februr 28. Szriai frfiak a grg hatr mentn fekv szaknyugat-trkorszgi Edirne vrosba indul buszok egyike fel tartanak Isztambulban 2020. februr 28-n. Trkorszg gy dnttt, tovbb mr nem tartztatja fel sem tengeren, sem szrazfldn az Eurpba igyekv meneklteket. A trk hadert elz nap slyos vesztesg rte az szaknyugat-szriai Idlb tartomnyban, ahol szriai s orosz harci replgpek bombztk a Bara s Bilion teleplsek kztti trsget. A lgicsapsokban harminchrom trk katona meghalt. MTI/EPA/Erdem Sahin Fotó: Erdem Sahin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bulgária 350 katonát vezényelt Törökországgal közös határa védelmének megerősítésére a növekvő migrációs nyomás miatt – jelentette be hétfőn Georgi Panajotov bolgár védelmi miniszter.

– Hétfő óta katonák állomásoznak a bolgár–török határon a határrendészet támogatására. Háromszázötven embert küldtünk negyven egységnyi hadfelszereléssel

– idézte Panajotovot a bolgár bTV televízió.

A bolgár belügyminisztérium adatai szerint idén szeptemberig több mint 6500 illegális bevándorlót vettek őrizetbe Bulgáriában, háromszor többet, mint a múlt év azonos időszakában.

Bulgária határa egyben az EU külső, szárazföldi határa, és az ország a Törökországon keresztül vezető migrációs útvonalon helyezkedik el. A határ 259 kilométer hosszú szakaszán a bolgár hatóságok szögesdrótkerítést építettek, amely azonban helyenként már megrongálódott. A szófiai törvényhozás augusztusban döntött mintegy hétszáz katona átvezényléséről a Törökországgal és Görögországgal közös határszakaszokra, hogy mindenekelőtt a határkerítés építésében segédkezzenek.

Borítókép: Bevándorlók Törökországban Fotó: MTI/EPA/Erdem Sahin

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.