Folyamatosan érkeznek a migránsokkal teli hajók Olaszországba

Átlépte a hatvanezret az év eleje óta érkezett bevándorlók száma, akik közül több mint nyolcezer volt kiskorú.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 22. 13:13
null
Roccella Jonica, 2021. november 14. Az Eurpai Uniba igyekv illeglis bevndorlk rkeznek a dl-olaszorszgi Calabria rgiban fekv Roccella Jonica kiktjbe 2021. november 14-n. Az olasz parti rsg tbb mint 250, tbbsgben egyiptomi frfit s fit vett hajja fedlzetre egy halszhajrl, amely Calabria partjai eltt hnykoldott a viharos tengeren. MTI/AP/Alessandra Tarantino Fotó: Alessandra Tarantino
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

További több mint kétszázhúsz illegális migráns érkezett Lampedusa szigetére a hétfőre virradó éjszaka, miközben folyamatosak a kikötések Szicília és az Adriai-tengerre néző Puglia partjain is – közölte az olasz parti őrség.

Lampedusa migránsközpontjában ismét 560-an vannak, miközben a tábor befogadóképessége kétszázötven fő. A szigethez tartozó tengeri övezetben a parti őrség és a pénzügyőrség  három kisebb hajóról 221 embert szállított partra. 

Vasárnap 76 illegális migráns érkezett a dél-olaszországi szigetre. Azonosításuk után karanténhajókra helyezik át őket. Karanténban van már az a 348 migráns is, akiket a Dattilo olasz hadihajó vett fel, és a szicíliai Porto Empedocle kikötőjében tett partra. A csoportban azonosított negyven, felnőtt kíséret nélküli kiskorút védett intézményekben helyezték el.

Pugliába az utóbbi huszonnégy óra alatt 272-en érkeztek a Törökországból induló földközi-tengeri migrációs útvonalon. A Sea Watch4 német civil hajó közösségi oldalán közölte, hogy 375 embert vett fel a fedélzetére. A hajó november 4-én több mint 800 migránst tett partra a szicíliai Trapaniban, majd kéthetes karanténkötelezettség után újra elindult.  

Az utóbbi hétvégén átlépte a hatvanezret az év eleje óta érkezett bevándorlók száma, köztük több mint nyolcezer volt a tizennyolc évesnél fiatalabb. 

A tavalyi év ugyanazon időszakában kevesebb mint 33 ezren kötöttek ki, egy évvel korábban tízezren. Novemberben több mint hatezren érkeztek a dél-olaszországi partokra, szeptember elsejétől számolva több mint húszezren.

Borítókép: az Európai Unióba igyekvő illegális bevándorlók érkeznek a dél-olaszországi Calabria régióban fekvő Roccella Jonica kikötőjébe 2021. november 14-én (Fotó MTI/AP/Alessandra Tarantino)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.