Hollandiában hatvanegy dél-afrikai beutazó tesztje lett pozitív

A hatóságok már vizsgálják az omikron variáns jelenlétét.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 27. 14:23
61 Dél-Afrikából érkező személy érkezik Hollandiába, akik pozitív lett a COVID-tesztjük, vizsgáljáka hatóságok, hogy ez az Omicron-változat-e.
Forrás: Free Press Journal/Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A holland egészségügyi hatóságok szombati közlése szerint hatvanegy ember szervezetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét abból a nagyjából hatszáz utasból, akik pénteken érkeztek repülőgéppel a Dél-afrikai Köztársaságból a nyugat-európai országba, és akiket azért teszteltek le, hogy megakadályozzák az omikron variáns elterjedését.

Hollandia a koronavírus új variánsának a terjedésétől tartva a világ sok más országához hasonlóan még pénteken megszakította a légi összeköttetést Afrika déli részével; törölték az oda induló, illetve a térségből – a Dél-afrikai Köztársaságból és a környező országokból – érkező járatokat. 

Az a nagyjából hatszáz ember, akiket kivétel nélkül tesztnek vetettek alá, két olyan, Dél-Afrikából az amszterdami Schiphol repülőtérre érkező járatnak az utasai voltak, amelyek a légi összeköttetés megszakításáról hozott döntés időpontjában a levegőben voltak.

Landolás után az utasokat elkülönítették, és letesztelték koronavírusra. Az a hatvanegy ember, akinek pozitív lett a tesztje, egy a repülőtérhez közeli szállodában van karanténban. Az, hogy közülük hányan hordozzák az omikron variánst, további vizsgálatokból várhatóan még szombaton kiderül – mondta a holland egészségügyi minisztérium szóvivője. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken aggasztónak minősítette a nagyszámú mutációval rendelkező omikron vírusvariánst. A WHO szerint az újrafertőződés fokozott kockázata áll fenn ennél a variánsnál az új típusú koronavírus eddig ismert variánsaihoz képest.

Borítókép: Hatvanegy olyan utas érkezett Dél-Afrikából Hollandiába, akiknek a Covid-tesztjük pozitív lett. Azt még vizsgálják a  hatóságok, hogy az omikron variáns-e (Fotó: Free Press Journal/Twitter)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.