Hollandiában újabb szigorításokat rendeltek el

Mark Rutte ügyvivő miniszterelnök sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy nyáron újranyitást rendelt el.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 27. 11:00
EU leaders summit in Brussels
Mark Rutte holland miniszterelnök az Európai Tanács 2020. júliusi ülésére érkezik. Fotó: POOL New Forrás: EU Council
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A holland ügyvivő kormány péntek este újabb szigorításokat, 

közöttük éjszakai lezárásokat rendelt el a több mint két hete rendkívül magas számú koronavírus-fertőzött és az egyre súlyosbodó egészségügyi válság miatt.

A vasárnaptól érvénybe lépő rendelkezések értelmében a vendéglátó egységeknek és a nem alapvető árucikkeket forgalmazó boltoknak délután öt órától reggel ötig zárva kell tartaniuk, továbbá zárt tereken ismét kötelező lesz a maszk viselése. A holland kabinet fizikai távolságtartásra intett, főleg az idősebb személyekkel kapcsolatban, és a távmunka bevezetését szorgalmazza.

Mark Rutte ügyvivő miniszterelnök tájékoztatott az intézkedések bevezetéséről, emellett sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy nyáron újranyitást rendelt el anélkül, hogy 

kellő mértékben felhívta volna a lakosság figyelmét a higiéniai és távolságtartási szabályok tiszteletben tartására.

Az európai járványhelyzet a 85 százalékos átoltottság ellenére jelenleg Hollandiában a legsúlyosabb. A fertőzések gócpontja Limburg tartomány, ahol az utolsó két hétben napi átlagban közel 22 500 új fertőzöttet regisztráltak. Ugyancsak pénteken a holland kórházakban túltelítettség miatt elrendelték a nem sürgős beavatkozások elhalasztását, több fertőzöttet német kórházakba szállítottak.

Hollandiában november közepén a kormány részleges lezárásokat rendelt el. Az intézkedések elleni tüntetések a múlt hét végén erőszakos zavargásba torkolltak, a rendőrség mintegy kétszáz embert állított elő.

Borítókép: Mark Rutte holland miniszterelnök az uniós tagállamok brüsszeli csúcstalálkozójára érkezik 2020. július 20-án  (Fotó: MTI/AP/Peter Dejong)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.